TaxiWars az A38-on

  • 2016. március 9.

Snoblesse

Tömény élvezet egy belga jazzkombótól

A dEUS frontembere, Tom Barman utóbb megérdemelt világsikert aratott zenekara 1989-es alakulása óta sok mindet kipróbált már életében: volt ő zeneszerző, rocksztár, filmrendező. Ehhez képest is meglepő volt találkozása a belga jazz egyik legnagyobb tehetségével, az évek óta New York-ban élő szaxofonossal, Robin Verheyennel. A fantasztikus technikájú Verheyen a New York-i jazzélet dédelgetett muzsikusa, akit számtalan nagynevű muzsikus, előadó (például Roy Hargrove, Toots Thielemans, Maria Schneider, Branford Marsalis, Tyshawn Sorey, Gary Peacock vagy Joey Baron) hívott már zenélni zenélni.

false

Barman 2014-ben szinte véletlenül akadt össze Verheyennel, és pár órányi jam session után már nyilvánvaló volt, hogy érdemes ezt folytatni is: Verheyen hozta magával két régi belga muzsikustársát, kitalálták hozzá a jól csengő nevet is. A TaxiWars jellegzetes bőgő-bassline-okra, Verheyen elképesztően gazdag, változatos és hajlékony játékára, valamint Barman egyedi hangjára, improvizatív énekbeszédére épít. Zenéjükben ott a táncos szving, a groove-os funk, a cool jazz, és a hiphop szelleme, s a hagyományok ápolásához kellő adag kísérletezés is társul.

A Pesti Estek keretében futó rendezvényen honi részről fellép még a fiatal, tehetséges zenészek által alapított, ígéretes fúziós zenei projekt The Best Bad Trip is.

Neked ajánljuk