Dal és klip is készült Karafiáth Orsolya új regényéhez

  • narancs.hu
  • 2021.12.10 13:52

Sorköz

A klip a könyv címlapját eleveníti meg, főszerepben Ónodi Eszter és Karafiáth Orsolya.   

Októberben jelent meg Karafiáth Orsolya író, egyben a Magyar Narancs rovatszerkesztőjének új regénye Egymás könyve címmel és Amikor összegyűrtük az eget alcímmel a Scolar kiadónál. 

"Ez a könyv egyszerre része és nem része az Amikor... sorozatomnak" – mondta róla Karafiáth Orsolya, aki így mesélt a sorozatról: 

"Az Amikor a mama lelegelte a papa haját című, Történetek felnövéshez alcímű első részben egy képzeletbeli családi albumot lapozva elevenedtek meg egy nyolcvanas években eltöltött gyerekkor és egy furcsa fiatal felnőttkor képe: egy diszfunkcionélis családban felnőtt nő élete. A történetek regényszerű anyagot hoztak létre.

Az Amikor Szécsi Pál a csöveken keresztül üzent című, Így tanultuk a szerelmet alcmű második részben a szerelem mutatja különös arcait, végignézhetjük azokat a stációkat, amiken mindannyian átmegyünk az önismeret útján. Ahogy a másikat, úgy tanuljuk önmagunkat is, és nézzük meg aztán az arcunkat az évek tükrében. Ezek különálló kis történetek.

Az Egymás könyve című, Amikor összegyűrtük az eget alcímű könyv viszont regény, egy barátság történetét meséli el. Ahol az egyik fél meghal, de ez nem jelenti a történet végét."

Egy részlet a könyvből itt olvasható:  

A regényhez ugyanakkor ezúttal egy klip is készült, erről Karafiáth ezt mondta: "Mint oly sokszor, most is készítettem a könyveim mellé anyagokat, egy dal és egy videó született. E videóban a címlap elevenedik meg. Ónodi Eszter énekel, és együtt jelenítjük meg a regényben ábrázolt két barátnőt."

Nagybőgőn Szeifert Bálint, zongorán, billentyűkön és ukulelén Bakos Zita, a dobokon pedig Tóth Márton játszik. 

A videó itt tekinthető meg:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk

"Orbán rendszere radikálisan ellenségelvű és megosztó"

  • Farkas Zsolt

"Az orbánizmus lényege az orbánizmus: vagy Orbán Viktor és jogállampárti magánhadserege, a Fidesz katonája vagy, zsoldosa, önkéntese, fanatikusa, szolgálója, kliense, rajongója (mintegy 2,5 millió szavazó Mo.-n), vagy ellensége, ellenzője, kritikusa, utálója, megvetője, vádlója vagy (legalább dupla annyi szavazóképes ember Mo.-n)."