Már 30 Balaton-környéki peronon szól vers a hangszóróból

  • narancs.hu
  • 2023. június 11.

Sorköz

A MÁV és az Aranyhíd egyesület így népszerűsíti a magyar költészetet.

Idén nyáron ismét magyar költők versei hallhatók a Balaton-környéki vasútállomásokon, felvételről, neves színészek előadásában. 

Ez a Vers a peronon program, a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület kezdeményezése, június 4-én kezdődött és szeptember 3-ig tart.

A MÁV közleménye arról szól, 33 verset hallhatnak a vonatjukra várakozó utasok.

A szerzők: Ady Endre, Áfra János, Babits Mihály, Dukay Nagy Ádám, Fenyvesi Ottó, Géczi János, Hartay Csaba, József Attila, Kabai Lóránt, Kemény István, Kosztolányi Dezső, Krusovszky Dénes, Kukorelly Endre, Nemes Nagy Ágnes, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Romhányi József, Szabó Lőrinc, Szálinger Balázs, Szőcs Petra, Terék Anna, Tolnai Ottó, Vajda János, Varró Dani, Weöres Sándor, Zalán Tibor és Zelk Zoltán. 

Az előadók: Baj László, Bodor Áron, Cserhalmi György, Csuja Imre, Ecsedi Erzsébet, Für Anikó, Gáspár Sándor, Holecskó Orsolya, Korhecz Imola, Likó Marcell, Mihály Huba, Mihály Péter, Mihály Regő, Müller Péter Sziámi, Nagy Péter, Őze Áron, Szarvas József és Tóth Ildikó.

A narráció Kiss Ernő munkája. A felvételt Köves Marcell, a Hevesi Sándor Színház vezető hangmérnöke gondozta.

Elhangzik egy zenés szignál is, amelyet zongorán adott elő a 10 éves Czompó Botond.

A Vers a peronon programban idén nyáron Balatonaliga, Balatonboglár, Balatonfenyves, Balatonföldvár, Balatonlelle, Balatonmáriafürdő, Balatonszárszó, Balatonszemes, Balatonvilágos, Fonyód, Siófok, Szabadisóstó, Szántód és Zamárdi állomásokon, valamint Alsóörs, Badacsonytomaj, Balatonakali-Dörgicse, Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonfűzfő, Balatonkenese, Keszthely, Révfülöp, Sümeg, Tapolca, Veszprém, Vonyarcvashegy, Zalaegerszeg, Zánka-Köveskál és Zirc állomása vesz részt.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk