A csatársor változatlan, de két helyen változtatott Rossi

  • narancs.hu
  • 2024. június 19.

Sport

Dárdai és Bolla is ott van a kezdőcsapatban.

Marco Rossi szövetségi kapitány két helyen változtatott a kezdőcsapatán, így szerdán a házigazda németek elleni csoportmérkőzésre Dárdai Márton és Bolla Bendegúz lett tagja a kezdő tizenegynek az Európa-bajnokságon.

A svájciaktól elszenvedett 3-1-es vereség alkalmával szokatlanul bizonytalan védelem összetételét bolygatta meg a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető, ugyanis a kapus Gulácsi Péter előtt Willi Orbán két oldalán nem az egyaránt meccshiánnyal küzdő Lang Ádám és Szalai Attila szerepel, hanem Dárdai és az előző meccsen jobb szélen kezdő Fiola Attila. A több poszton is bevethető fehérvári futballista helyét pedig a támadóbb szellemű Bolla veszi át, míg a bal oldalon Kerkez Milos játszik majd.

A támadó trióhoz - Sallai Roland, Szoboszlai Dominik és Varga Barnabás - "nem nyúlt hozzá" Rossi, ahogy a két védekező középpályáshoz, Schäfer Andráshoz és Nagy Ádámhoz sem. Utóbbi 83. alkalommal öltheti magára a címeres mezt, ezzel Garaba Imrét megelőzve immár egyedüliként áll majd az örökrangsor tizedik helyén.

A németeknél Julian Nagelsmann szövetségi kapitány egyáltalán nem módosított a nyitómeccsen a skótokat 5-1-re verő csapat kezdő tizenegyén.

A magyar és a német kezdőcsapat: 

Magyarország: Gulácsi - Fiola, Orbán, Dárdai - Bolla, Nagy Á., Schäfer, Kerkez - Sallai, Szoboszlai - Varga B.

Németország: Neuer - Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt - Andrich, Kroos - Musiala, Gündogan, Wirtz - Havertz

 
A labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott ezen a napon a házigazda Németország ellen játszik a stuttgarti MHP Arénában
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 

A csaknem 55 ezer néző befogadására alkalmas stuttgarti MHP Arénában az Európa-liga 2020-as döntőjének játékvezetője, a holland Danny Makkelie sípjelére 18 órakor kezdődik a magyar-német összecsapás. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk