Két góllal verték a németek a válogatottat

  • narancs.hu
  • 2024. június 19.

Sport

Németország-Magyarország 2-0. Nekünk a második meccsünk után 0 pontunk van, a hazaiak továbbjutottak.

A Svájc elleni szombati vereség után mindenképpen minimum pontszerzésre volt szükség ahhoz, hogy életben maradjanak a magyar válogatott továbbjutási esélyei. A meccs ennek szellemében kezdódött: a kezdőrúgás után egy perccel Szoboszlai Dominik már labdát szerzett, de a lövést Neuer védte. A következő negyedórában a németek domináltak, Havertz lövését Gulácsi védte, majd a szöglet után Andrichnek volt egy kapáslövése. Később Sallai és Szoboszlai alakított ki helyzetet a német kapu előtt.

Gól azonban Musiala lövéséből lett a 22. percben, furcsa jelenetek után. Willi Orbánt gyakorlatilag fellökte a tizenhatoson belül Gündogan, de a VAR nem látta szabálytalannak az esetet. Az ide-oda pattogó labdát végül Musiala lőtte a hálóba úgy, hogy még egy magyar védő is beleért. A 26. percben Szoboszlai hatalmas szabadrúgását Neuer szedte ki a jobb felső sarokból, és a kipattanóból sem lett gól. Három perccel később ugyancsak Szoboszlai lőtt, a német védő, Tah blokkolt.

Később Musiala majdnem duplázott, de az oldalhálót találta el egy szép lövésből az első félidő utolsó percében. A hosszabbításban a magyar válogatott Szoboszlai szabadrúgásából összehozott egy fejesgólt Sallai révén, de beintették a lest, és a VAR-vizsgálat is jóváhagyta.

 
Varga Barnabás és Antonio Rüdiger
Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

A második félidő elején mindkét oldalon akadtak helyzetek. A 60. percben Dárdai indította Sallait, aki szépen ívelt a kapu elé, de Varga Barnabás fölé fejelt. Pár perccel később Rossi becserélte Kleinheislert, akire nagy szükség volt, mivel Szoboszlai sem volt ereje teljében sérülés miatt.

 
Sallai Roland és Jamal Musiala
Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

 
Bolla Bendegúz és Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya 
Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

A 67. percben a németek megszerezték a második góljukat: szép összjáték után Mittelstädt kapott jó labdát a tizenhatos szélén, majd az egyedül hagyott Gündoganhoz passzolt, akinek lapos, bal sarokra tartó lövését Gulácsi nem tudta védeni. Később viszont szükség volt a magyar kapus bravúrjaira, mert a németek többször veszélyeztették a kapunkat.

Rossi még kettőt cserélt, Bolla Bendegúzt és Kerkez Milost Ádám Martin és Nagy Zsolt váltotta. A testalkata és fizimiskája miatt témává vált Ádámnak később majdnem volt lehetősége kapura fejelni, de tisztáztak előle. Az utolsó percekben Csoboth Kevin és Gazdag Dániel is pályára lépett.

A 90. percben utoljára találta magát nagy helyzetben a magyar válogatott: Neuer nem tudott lehúzni egy beívelést, Willi Orbán a kapuba terelte volna a labdát, de a gólvonalról Kimmich tisztázott. Gyanús eset volt, mert előtte Rüdiger mintha feltartotta volna az egyik magyar játékost az ötös előtt, de nem vizsgálták.

A magyar válogatott lényegesen jobban játszott, mint a Svájc elleni rossz emlékű mérkőzésen. A németek vezető góljáig összeszedettek, fegyelmezettek voltunk, kontrákat is vezettünk. A hazaiak első gólja után aztán egyre inkább látszódott, hogy nincs egy súlycsoportban a két gárda, bár még akkor is voltak lehetőségeink. A labdabirtoklás viszont óriási hazai fölényt mutatott.

Németország magabiztos játékkal hozta a kötelezőt; a győzelemmel nemcsak megerősítette vezető helyét a csoportban, de tovább is jutott. Nekünk a skótok ellen több góllal kellene győzni vasárnap, ráadásul most már azt is muszáj figyelni, mit játszanak a riválisaink. Az 1-5-ös gólkülönbségünk egyelőre nem sok jóval kecsegtet, mivel a csoportok harmadik helyezettjei közül csak négy mehet tovább. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.