A debreceni önkormányzat megveszi az NB I-ből kiesett Lokit

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. július 1.

Sport

Eddig kisebbségi tulajdonosok voltak a DVSC-ben.

A debreceni önkormányzat, a DVSC kisebbségi tulajdonosa, megvásárolja a többségi tulajdonos, Szima Gábor és családja részvénycsomagját, így csaknem 100 százalékos tulajdonosként működteti a jövőben az NB I-ből kiesett Lokit - jelentette be Debrecen fideszes polgármestere szerdán a Nagyerdei Stadionban.

Papp László közölte: csütörtökön sürgősséggel terjeszti a városi közgyűlés elé az új igazgatóság tagjait, majd pénteken előterjesztik javaslataikat a DVSC közgyűlésének.

Az új vezetésnek nem lesz tagja Szima Gábor eddigi klubelnök, akivel nem volt felhőtlen a viszonya a kisebbségi tulajdonos önkormányzatnak - jelezte.

Papp László azt mondta, a stabil, biztonságos anyagi háttér megteremtése a cél a DVSC-nél; elvárják, hogy a csapat a következő idényben bajnoki címet szerezzen, és visszakerüljön az NB I-be.

Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője is arról beszélt, hogy lezárult egy korszak, most az összefogásnak jött el az ideje, ilyenkor "nem kérdés, hogy az egyesület mögé kell állni", és mindent megtenni azért, hogy a Loki visszakerüljön az NB I-be.

A sport a magyar kultúra része, a Loki a debreceni identitás része - mondta a politikus. Hozzátette: a Szima Gábor vezetésével eltelt sikeres 19 év után most másik korszak kezdődik új szervezeti-működési renddel, és nem lehet más a cél, mint minél gyorsabban visszakerülni az élvonalba.

A hétszeres bajnok, hatszoros kupagyőztes DVSC 1993 óta folyamatosan az első osztály tagja volt, az OTP Bank Liga múlt szombaton befejeződött szezonjában azonban csak a 11. helyen zárt, és ezzel búcsúzott.

Figyelmébe ajánljuk