A második leggazdagabb brit veszi át a Manchester United foci részlegét

  • narancs.hu
  • 2023. december 25.

Sport

25 százalékos részesedést vásárolt, de a felügyeletet elvileg szinte teljesen megkapja Sir Jim Ratcliffe.

Vasárnap hivatalosan is bejelentették, hogy 25 százalékos részesedést szerzett a Manchester United labdarúgóklubban Sir Jim Ratcliffe, vagyis az általa vezetett Ineos vállalatcsoport – írja a BBC. A részesedésért 1,25 milliárd fontot (kb. 550 milliárd forintot) fizetett, és vállalta, hogy 240 millió fontot költ az Old Trafford stadion felújítására is.

Ez tehát azt jelenti, hogy a világ egykor talán legnépszerűbb futballklubja továbbra is az amerikai Glazer család többségi tulajdonában marad, de a focicsapat sporttevékenysége és a futballakadémia felett Ratcliffe-ék fognak dirigálni. Talán logikus is, ugyanis a United környékén a Glazer szó mostanra szitokszó, ami nem is annyira meglepő azt látván, hogy a csapatot az angol középmezőnybe süllyesztették, ráadásul az idő közben korlátlan közel-keleti pénzügyi támogatást behúzott városi rivális Manchester City mögé szorultak még a városban is.

A 71 éves Ratcliffe egyébként a második leggazdagabb brit. Az Ineoson keresztül több sportbefektetése is van, nemcsak futballban, de Forma-1-ben, vitorlázásban és a profi kerékpárban is.

A Unitedért harcolt a katari Jasszim bin Hamad al-Thani is. Ő a klub 100 százalékát akart megvenni, a hírek szerint 5 milliárd dollárért, ezt az összeget viszont keveselték az amerikaiak.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.