Az MTVA azonnali hatállyal felmondott Szujó Zoltánnak szerződésszegés miatt

  • narancs.hu
  • 2019. május 11.

Sport

A Forma-1-es műsorokat közvetítő kommentátor szakmai hiányosságokról beszél.

Szerződésszegés miatt azonnali hatállyal felmond az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Szujó Zoltánnak – írja az MTI.

Az MTVA közleménye szerint a sportriporter-kommentátor súlyosan megszegte a szerződésében vállaltakat, ezért a közmédia úgy döntött, hogy kényszerűségből felbontja a műsorvezető cégével kötött kontraktust.

A történtek miatt az MTVA a jövőben nem Szujó Zoltánnal képzeli el a Formula-1-es műsorok közvetítését. A közmédia sok sikert kíván a műsorvezetőnek a szakmai és a magánéletében – áll a közleményben.

Szujó később az Index megkeresésére elmondta: nem politikai okok állnak a felmondás mögött, mint mondja, „emberi és szakmai okok vezettek az M4 Sporttól való távozásomhoz”.

Az utolsó csepp a pohárban egy hanghiba volt, de a sportriporter úgy látja, az elmúlt három évben folyamatosan épült le szakmailag a műsor. Azt állítja, az utóbbi időben leépítették az F1-közvetítés mögött dolgozó háttérstábot, kiváló szerkesztőket küldtek el, akiket fiatal, rutintalan kollégákkal próbáltak helyettesíteni.

Figyelmébe ajánljuk