Egymilliárdért tervezik az új, budapesti kézilabda-arénát

  • narancs.hu
  • 2019. május 14.

Sport

Kocsis Máté a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke korábban azt közölte, Európa legnagyobb kézilabda-arénáját építik meg. Az összköltséget pedig 10-15 milliárdra becsülte.

A KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Nonprofit Zrt.-vel kötött szerződésből derült ki, hogy a Középülettervező Zrt. nettó 995 millió forintért tervezi meg az új, 22 ezer fős budapesti kézilabda-arénát – írj a 24.hu.

A sportrendezvényhez kapcsolódó ingatlanfejlesztéseket a kormány tavaly nemzetgazdasági szempontból kiemelt projekté nyilvánította. A budapesti multifunkciós aréna tervezésére a sürgősségre hivatkozva nem írtak ki nyílt közbeszerzést, tervpályázat sem volt, a munkát a Középülettervező Zrt. hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban kapta meg.

Magyarország Szlovákiával közösen rendezi meg a 2022-es férfi kézilabda-Eb-t. A magyarországi meccsek Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Veszprémben lesznek.

Kocsis Máté fideszes politikus, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a szervezet decemberi rendkívüli ülésen azt mondta, a budapesti épület Európa legnagyobb kézilabda-arénája lesz, itt rendeznék az  Eb-döntőt is.

A kormányrendelet szerint a Népligetnél építik meg a kéziarénát, a buszpályaudvar mögötti területen, a Gyáli út és az Üllői út között.

Kocsis tavaly nyáron 10-15 milliárd forintra becsülte az összköltségeket.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.