Babos Tímeáék megvédték világbajnoki címüket párosban

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. november 3.

Sport

Zsinórban harmadszor lett világbajnok női párosban Babos Tímea.

Zsinórban harmadszor lett világbajnok női párosban Babos Tímea. Míg 2017-ben Andrea Hlaváčkovával nyert, első magyarként lett világbajnok teniszben, addig 2018-ban jelenlegi partnerével, Kristina Mladenoviccsal győztek, most pedig megvédték a címüket a sencseni WTA-világbajnokságon.

Ezzel elnyerték a 14 millió dollár (4,2 milliárd forint) összdíjazású sencseni tenisz WTA-világbajnokság páros versenyét, mivel a vasárnapi fináléban 6:1, 6:3-ra legyőzték a cseh Barbora Strycovát és a tajvani Hszie Szu-vejt.

Az ötödik vb-jén szereplő Babos és társa remekül kezdett az MTI tudósítása szerint, sok első adogatást ütött be, miközben háromszor is elvette az ellenfél szerváját, és 24 perc elteltével szettelőnybe került.

A két duó egyetlen korábbi összecsapását – a wimbledoni elődöntőben – megnyerő rivális a folytatásban összeszedte magát, így kiegyenlítettebbé vált a meccs. Babosék ezzel együtt hozták a fontos pontokat, majd a 26 éves magyar könnyedén kiszerválta a meccset, amely 1 óra 4 percig tartott.

A sorozatban harmadik vb-címét begyűjtő soproni teniszező pályafutása 23. páros trófeája mellé partnerével együtt összesen egymillió dollárt (300 millió forint) kapott.

Figyelmébe ajánljuk