Csak a Halászbástyára sétált ki a román futballválogatott huligántámadás veszélye miatt

  • narancs.hu
  • 2023. október 12.

Sport

Csak egy rövid sétára merészkedtek ki a válogatott játékosok. 

Huligántámadás veszélyére hivatkozva lemondta mérkőzés előtti budapesti sétáját a román futballválogatott, a bukaresti Fanatik portál szerint az MLSZ már a múlt hét végén figyelmeztette a román szövetséget – írja a Telex

A Fanatik főszerkesztője, Horia Ivanovici videóműsorában azt mondta,

„a magyar szövetség üzenetében az áll, ne járjanak Budapest utcáin Románia jelképeit, román zászlót viselve, mert lehetnek a román csoportok és hivatalos személyek megtámadására készülő huligánok. Az üzenet nyíltan kimondja, zavargások lesznek, ha a magyar ultrák malmára hajtják a vizet. Úgy értesültek, vadászni indultak a román jelképekre és zászlókra, ezért legyenek óvatosak és ne provokáljanak.”

A román szövetség szakmai igazgatója, Mihai Stoichita szerda délben elismerte, hogy lemondták a csütörtöki sétát. „Bármilyen nemzetközi mérkőzés előtt a vendégcsapat kérhet védőőrizetet sétához. A budapesti kollégáktól kapott üzenetben megkértek, közöljük, ha kérünk rendőri őrizetet a nemzeti csapat sétájára” – válaszolta a román szövetség a bukaresti sportlap kérdésére. A román csapat játékosai emiatt csak egy rövid sétát tettek a Hilton közelében, a Halászbástyánál. 

Az MLSZ kommunikációs osztálya a Nemzeti Sportnak azt közölte: nincs tudomása figyelmeztetésről az újpesti Szusza Ferenc Stadionban tartandó Belarusz–Románia Eb-selejtezővel kapcsolatban.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk