Szijjártó megtekintette a kassai futballstadiont

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. október 11.

Sport

Arról beszélt, a szlovákok és magyarok szíve között a labdarúgás a legrövidebb út. Épül az új akadémia.

 

A labdarúgás a legrövidebb út a szlovákok és a magyarok szíve között, ugyanis a sport képes arra, hogy nemzeteket, népeket kössön össze, és folyamatosan javítsa közöttük a kapcsolatokat, erről beszélt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Kassán, az FC Kosica stadionjának megtekintését követően – tudósít az MTI.

A szlovákiai városban magyar befektetők révén épül futballakadémia.

Ez ezután dőlt el, hogy a helyi csapatnak, a Bajnokok Ligáját megjárt FK Kosicének 2019-ben az Arago Csoport lett a legnagyobb tulajdonosa

Szijjártó azt mondta, aki járt már Kassán futballmeccsen, tudja, hogy a legnépszerűbb sport, a labdarúgás képes arra, hogy nemzeteket kössön össze, javítsa a jó kapcsolatokat is. A futball szerinte fontos erőforrás, és látnivaló, hogy „amióta a magyar tulajdonosok megjelentek Kassán, azóta a klub fejlődése nyomán a magyarok tisztelete és megbecsültsége is sokat javult”. Az épülő akadémia, ahol szlovák és magyar fiatalok fognak együtt futballozni, barátságokat teremt, fiatalokat hoz össze, ami a pályán kívül is fontos eredmény.

A miniszter emlékeztetett, hogy sokáig nem volt elég jó az összeköttetés Magyarország és Szlovákia keleti fele között, a gyorsforgalmi út, amely Kassáról Miskolcra vezet, sokára készült el, de most már a kassai és a miskolci agglomeráció összenőtt, és a határ ezen a részen már inkább összeköt, nem elválaszt. 

Szijjártó örülne, ha Kassán is meghonosodna a diósgyőri modell, azaz több sportág művelésére is lehetőségük lenne a környékbeli fiataloknak.

„A futball összeköt minket, tehát nem véletlen, hogy amikor a magyar labdarúgó-válogatott játszik, az nem csak Magyarországon esemény, hanem a határon túlon is. (...) És most már egyre inkább látom azt kialakulni, hogy ha közép-európai csapatok játszanak, úgy a másik közép-európai ország szurkolói inkább nekik szorítanak, és kialakult egyfajta közép-európai szolidaritás és együttműködés” – mondta a miniszter.

 A címlapkép forrása a miniszter Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk