Csányi Sándor a szurkolóknak: Vegyék figyelembe, hogy nemcsak a válogatott, hanem ők is az országot képviselik

  • narancs.hu
  • 2024. június 11.

Sport

Az MLSZ elnöke apró kérést fogalmazott meg az Európa-bajnokság előtt, Szijjártó Péter pedig kiemelt konzuli segítséget ígért.

„Ahogy az lenni szokott minden alkalommal, amikor nagy létszámú magyar állampolgár tartózkodik egy helyen külföldön, például sporteseményeken, akkor a külügyminisztérium nagy létszámú konzuli jelenléttel van jelen ezeken a helyszíneken” – jelentette be Facebook-oldalán Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy Kölnben és két körben Stuttgartban is ott lesz ez kiemelt létszám, hiszen itt fogja játszani a foci-Eb csoportmeccseit a magyar válogatott. „Mindkét város repülőterein, illetve vasútállomásain, a szurkolói zónákban, a stadionokon kívül és a stadionokon belül is ott lesznek a kollégáink. Minden egyes mérkőzésre mi is kiállítjuk a konzuli tizenegyünket.”

A külügyminisztérium még három forródrótot is felállított, amiket baj esetén hívhatnak a Németország tartózkodó szurkolók.

Magyarországról három meccsre összesen körülbelül 40 ezer szurkoló érkezik. A Magyar Labdarúgó Szövetség minden segítséget megad” – üzente Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, majd arra kérte a magyar drukkereket, hogy vegyék figyelembe, hogy „nemcsak a magyar válogatott, hanem ők is az országot képviselik, tehát ennek megfelelően ne üljenek fel semmiféle provokációnak”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk