Debrecenben rendezhetik meg az Izrael-Románia Eb-selejtezőt

  • narancs.hu
  • 2023. október 28.

Sport

Az izraeliek a háború miatt nem játszhatják le otthon a hazai meccseiket. 

Izrael Magyarországon játssza le hátralévő hazai meccseit a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében – a korábbi romániai sajtóértesüléseket most már az izraeli szövetség is megerősítette. A Nemzeti Sport szerint korábban úgy tűnt, hogy valamelyik budapesti stadion lehet a mérkőzés helyszíne, ám a Digisport megtudta, felvetődött, hogy az izraeli-román mérkőzést Debrecenben játsszák. 

Lapértesülések szerint az Izrael–Románia mérkőzés napján, november 18-án a Fehéroroszország–Andorra mérkőzést is Budapesten rendezik, a rendőrség pedig állítólag nem vállalta egyszerre két mérkőzés biztosítását. A lap hozzáteszi, másnap, azaz november 19-én jóval nagyobb feladat vár a rendfenntartókra: aznap délután rendezik a Magyarország–Montenegró mérkőzést a Puskás Arénában.

A Digisport szerint ezért új helyszínt kellett az izraeliek meccsének keresni, amely Debrecen lehet. Hogy a mérkőzéseket nézők előtt játsszák-e, és hogy a november 15-i Izrael–Svájc mérkőzést hol rendezik,  arról egyelőre sem az érintett nemzeti szövetségek, sem az UEFA nem tájékoztattak. Az izraeli válogatott a 3. helyen áll csoportjában, és még van esélye kijutni a jövő évi Eb-re. November 12-én Koszovóban és november 21-én Andorrában lép pályára, míg a "hazai" meccsein 15-én Svájcot, 18-án Romániát fogadja. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk