Hámászos robbantósnak nevezték Remili Mohamedet

  • narancs.hu
  • 2023. október 31.

Sport

Elege lett a szurkolók kiabálásából a Kelen SC 38 éves labdarúgójának, lecseréltette magát a 71. percben.

Az NB III-as labdarúgó-bajnokságban vasárnap játszották a Csorna–Kelen SC mérkőzést, a végeredmény 1-2 lett. A meccs nem a játék miatt vált emlékezetessé, hanem azért, mert a 71. percben a Kelen SC játékosa, Remili Mohamed lecseréltette magát, mert betelt nála a pohár. A hazai szurkolók ugyanis folyamatosan rasszista megjegyzésekkel illették – írja a csakfoci.hu.

Remili Mohamed 38 éves, Algériában született, édesapja algériai, édesanyja magyar. 

Pápán mutatkozott be az NB I-ben, majd játszott Újpesten, Szolnokon, a Vasasban és Pakson is. Összesen 218 élvonalbeli meccsen 36 gólt szerzett.

2017 áprilisában rúgott gólt a Videotonnak is, Felcsúton:

 

A veterán középpályás a portálnak nyilatkozva azt mondta, azért játszik még 38 évesen, kétgyermekes családapaként is, mert szereti ezt a játékot. Ugyanakkor húsz éve cipeli azt a terhet, hogy a származása, megjelenése miatt a szurkolók egy része bántja. Amíg fiatal volt, nem nagyon törődött ezzel, a futball nem sakk, hozzá tudott szokni a válogatott szidalmakhoz, ahhoz is, hogy lila majomnak nevezték, amikor az Újpestben játszott. Most lett elege.

„Már nem bírtam hallgatni a szurkolók mocskolódását, ezért kértem, hogy cseréljenek le. Döbbenetes, hogy 2023-ban még ott tartanak egyesek, hogy a lelátón »migránsoznak«, »hamászos robbantósnak« neveznek. Annyira bántott és annyira magam alatt voltam a történtek után, hogy azt mondtam, nem húzok többet focicipőt és nem nézek futballmérkőzést” – nyilatkozta Remili Mohamed.

Azt mondta, a pályán kívül ilyen problémája nem szokott lenni, és tudja, hogy akik támadják, kisebbségben vannak, mégis az ő hangjukat lehet hallani, és elfogadhatatlan viselkedésükkel tönkreteszik a játékot.

A meccs után a Kelen SC közleményt adott ki:

„Sajnos a mérkőzés alatt elfogadhatatlan megnyilvánulások jöttek a hazai lelátóról. Míg klubunk mindig megadja a tiszteletet az ellenféllel szemben, addig ez a csornaiak részéről hiányzott. 2023-ban a rasszizmus bizonyos helyeken sajnos továbbra is létező jelenség, reméljük a hazaiak vezetősége foglalkozik a történtekkel és nem fogadja el az ehhez hasonló viselkedést a jövőben...”

A portál megkérdezte a Csorna elnökét, Családi Jánost, mit gondol a történtekről. Ezt mondta: 

„Mi nem hallottunk semmi olyat a lelátóról, ami ne a szurkolással lett volna összefüggésben.”

A címlapkép a Kelen SC Facebook-oldaláról való

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk