Focivébé sör nélkül? Katar ezt is megcsinálta!

  • narancs.hu
  • 2022. november 18.

Sport

A katari vébén eddig is volt mit kritizálni, és most még a sörözést is megtiltották a stadionokban.

Csak a szurkolói zónákban lehet majd alkoholt fogyasztani a katari vébére látogatóknak, a stadionokban kizárólag alkoholmentes sört lehet árusítani és fogyasztani is - ezt nem sokkal az esemény kezdete leőtt döntötték el a katari tisztségviselők. 

A hvg.hu a New York Times közlésére hivatkozva azt írja, hogy a döntés azért is újdonság, mert Katar korábban engedélyezte – az országban egyébként tiltott – alkoholfogyasztást a vébén. A katariakat azonban úgy tűnik, végül még sem érdekelte, hogy a a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek (FIFA) 75 millió dolláros szponzori szerződése van a világ egyik legnagyobb sörgyártójával, a Budweiserrel. 

Az alkoholkérdés persze azért eddig sem volt problémamentes, először még csak annyit próbált elérni a szervező ország, hogy a Budweiser sátrait hétfőn távolabb vitették a stadiontól, de úgy tűnik, ez sem volt elég Katarnak. De ami még inkább felvet kérdéseket, az az, hogy - amint a hírportál cikke si kiemeli - ez az egész azt mutatja,

a FIFA gyakorlatilag elvesztette az irányítást a foci vb felett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk