Ismét "úszhatatlan" a Szajna

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 4.

Sport

Pedig hétfőn a triatlonosok vegyes váltó versenye következne.

Az elmúlt napok esőzései nyomán ismét romlott a Szajna vízminősége, így a párizsi olimpia szervezői törölték a triatlon vegyes váltók vasárnapi úszóedzését – írja az MTI.

A döntést szombaton késő este hozták meg a házigazdák, miután a mérések alapján a víz minősége a megengedett értékeken kívül esett. A vegyes váltók versenye a tervek szerint hétfőn lesz, azt egyelőre nem tudni, hogy ez is veszélyben lehet-e. A versenyre a magyar csapat nem jutott ki, miután a mexikói Huatulcóban rendezett, az első két csapatnak kvótát biztosító kvalifikációs versenyen harmadikak lettek.

Korábban a férfiak versenyét egy nappal el is kellett halasztani hasonló okok miatt, és az is felmerült, hogy duatlont rendezhetnek az olimpián. Végül mégis engedélyezték az úszást, így a férfiak és a nők versenyét is szerdán rendezték meg. A szenzációsan kezdő, de a végére elfogyó Kuttor-Bragmayer Zsanett a napokban azt nyilatkozta a Szajnáról, hogy nem dolga a vízminőséget megítélni, és hozzátette, a sodrás volt a legnagyobb kihívás a „nagyon koszos” folyóban.

A halasztásokat egyébként jól kezelik a triatlanosok, korábban úgy nyilatkoztak,

a triatlon az alkalmazkodásról szól, csak az lehet a világ legjobbja, aki a párizsi körülményeket is kezelni tudja. 

A Szajna amúgy néhány évtizede sokkal rosszabb állapotban volt, annyira mérgező volt a vize, hogy csak három halfaj maradt életben benne – írja a Telex.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk