Újabb négy játékos koronavírusos az FTC női kézilabdacsapatánál

  • Narancs.hu/MTI
  • 2020. szeptember 21.

Sport

A szerdán esedékes bajnoki mérkőzésre biztosan nem kerül sor, és valószínűleg a szombati BL-meccset is el kell halasztani.

Az együttes negatív koronavírustesztek birtokában még múlt csütörtök hajnalban Norvégiába utazott, ám az érkezés után két játékos vizsgálata pozitív eredményt hozott, így a szombatra tervezett Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés elmaradt a Vipers Kristiansand otthonában.

A klub honlapjának hétfői beszámolója szerint szombaton a küldöttség többi tagja hazautazott, és a megérkezést követően az egyesület újabb tesztet végeztetett el. A hétfő délután kézhez kapott eredményekből kiderült, hogy további négy játékos megfertőződött. A csapat valamennyi tagját izolálták, a járványügyi előírások alapján kerül sor a hatósági tesztelésekre, azok eredményéig mindenki karanténban marad.
Bognár László, a szakosztály ügyvezető igazgatója vasárnap leszögezte, a Szombathelyi KKA otthonában szerdán esedékes bajnoki mérkőzésre biztosan nem kerül sor, és valószínűleg a francia Metz HB elleni, Érden rendezendő szombati BL-meccset is el kell halasztani.

A bajor miniszterelnöknek sem tetszik a budapesti Szuperkupa-döntő

Kötelező karanténba zárná a mérkőzésen résztvevő Bayern-szurkolókat. Markus Söder aggodalommal figyeli, hogy az Európai Szuperkupa-mérkőzésre 2-3 ezer ember repülhet Budapestre Münchenből és Bajorországból. A politikus szerint Magyarországot joggal sorolták a magas kockázatú országok közé, ezért kedden javasolni fogja a bajor kormány ülésén, hogy a budapesti meccset látogató szurkolóknak hazatérésük után karanténba kelljen vonulniuk vagy annak lerövidítésére friss negatív teszteket kelljen bemutatniuk.

Figyelmébe ajánljuk