A bajor miniszterelnöknek sem tetszik a budapesti Szuperkupa-döntő

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 21.

Sport

Kötelező karanténba zárná a mérkőzésen résztvevő Bayern-szurkolókat.

Markus Söder aggodalommal figyeli, hogy az Európai Szuperkupa-mérkőzésre 2-3 ezer ember repülhet Budapestre Münchenből és Bajorországból. A politikus szerint Magyarországot joggal sorolták a magas kockázatú országok közé, ezért kedden javasolni fogja a bajor kormány ülésén, hogy a budapesti meccset látogató szurkolóknak hazatérésük után karanténba kelljen vonulniuk vagy annak lerövidítésére friss negatív teszteket kelljen bemutatniuk.

Bajorország jelen járványügyi intézkedései szerint, ha valaki 48 óránál rövidebb időre utazik kockázatos országba üzleti útra, sport vagy kulturális eseményre, annak utána nem kell 2 hetes otthoni karaténba vonulnia, ellentétben a normális turistákkal.

Ezt a járványügyi könnyítés venné el a szurkolóktól a bajor miniszterelnök.

2100 Bayern-szurkoló utazna Budapestre az Európai Szuperkupa-mérkőzésre

A drukkereknek kötelezően negatív koronavírusteszttel kell rendelkezniük. A Sevillát csak 500 szurkolója kíséri el a csapatot Budapestre. Körülbelül 2100 szurkoló szeretné elkísérni a Bayern München labdarúgócsapatát Budapestre, a Sevilla elleni csütörtöki Európai Szuperkupa-mérkőzésre. Az aktuális számról Karl-Heinz Rummenigge, a bajor klub elnöke számolt be vasárnap a Sky tv-csatornán.

(via 444)

Figyelmébe ajánljuk