Már a fociakadémiáknak is lesz miniszteri biztosa

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 25.

Sport

Havi bruttó 1,1 millióért.

Miniszteri biztost nevez ki az államilag elismert sportakadémiák működésének ellenőrzésére Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter - szúrta ki a csütörtöki Hivatalos Értesítőben az Mfor.hu.

A pozíciót 2021. szeptemberig Sáfár Sándor tölti be, aki az interneten elérhető információ szerint eddig a Testnevelési Egyetem Edzéselméleti és Módszertani Kutató Központjának adjunktusa volt, a DIGI Sporton pedig egy alkalommal "sporttudományi erőfelelősként" mutatták be.

Kásler rendelete szerint a jövőben Sáfár feladata lesz előkészíteni és működtetni "a sportakadémiák törvényben rögzített komplex ellenőrzési rendszerét", iránymutatást adni a sportakadémiáknak a napi szintű működésüket segítve, összehangolni "a sportakadémiák differenciált szegmenseiben dolgozó szakterületeket az utánpótlás-nevelés hatékonysága érdekében", kapcsolatot tartani a sportakadémiák működtetését ellátó állami szereplők között, és felügyelni a sportakadémiák nevelési, fejlesztési programjainak operatív terveit.

Ezért a munkáért Sáfárt havi bruttó 1,1 millió forint összegű díjazás illeti meg.

Az államilag elismert sportakadémiák közé tartozik egyébként a diósgyőri, a debreceni, a győri, a kisvárdai, a szombathelyi és a felcsúti utánpótlás-nevelő intézmények, valamint Budapesten az FTC, a Honvéd, az MTK és a Vasas utánpótlásának neveléséért felelős akadémiák.

Figyelmébe ajánljuk