Ügyvédhez fordultak és a máig elmaradt kártérítésért küzdenek a Nemzeti Színház megsérült színészei

  • narancs.hu
  • 2024. március 11.

Színház

Egyikük még mindig mankóval jár, másikuk rehabilitáción vesz részt.

Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia ügyvédhez fordultak, amiért máig nem kaptak semmilyen kártérítést azután, hogy tavaly novemberben balesetet szenvedtek a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia előadás során.

Mint ismert, több métert zuhantak a díszlet vastraverzéről, és komoly sérüléseket szenvedtek. A Blikk most arról ír, hogy a tavaly novemberi baleset ügyében a vizsgálat még folyik, a sérült színészek pedig egyelőre semmilyen kártérítést nem kaptak, amely a becslések szerint több milliós nagyságrendű is lehet.

A lap úgy tudja,

Szász azóta is mankóval jár, Horváth pedig a keze miatt hetente háromszor rehabilitációs foglalkozásokon vesz részt, a felépülésük még hónapokig is eltarthat.

"Elég komplex kezelést kapok nagy odafigyelés mellett, szuper ellátásban, jó körülmények között. Nagyon hozzáértő emberek dolgoztak a gyógyulásomon sokat, nagyon jó eredménnyel" – mondta korábban Horváth Lajos Ottó az RTL-nek.

Őt Borbély Zoltán ügyvéd képviseli, aki a Blikknek azt mondta, "az eset egyértelműen üzemi baleset volt, ami egy színházban is előfordulhat. A munkabalesetnél objektív a felelősség."

"Egy pillanatig sem akarjuk, hogy jogi perpatvar legyen, a legfontosabb, hogy mind a két színész gyógyuljon meg, amint lehet, és ehhez megkapjanak minden segítséget, amibe beletartozik az anyagi is" – mondta az ügyvéd.

Vidnyánszky Attila decemberben úgy nyilatkozott, "a színház veszélyes üzem", a "színészeknek pedig meg kell tanulnia egy-egy díszletet használni". Azt is mondta, hogy a baleset okán "egyszemélyi felelősség nem állapítható meg", ezért aztán hamar vissza is vonta a felajánlott lemondását.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk