tévésmaci - A sül településszerkezet

  • .
  • 2008. augusztus 28.

Trafik

Sok a tévé, nincs mód fraternizálni, majd legközelebb. Pénteken (29-én) máris idegenben lépünk pályára, Las Vegasban vagy valahol, pechünkre fényes délelőtt: az RTL Klubon 11.35-korkezdődő Martin és Lewis (2002) a két kaszinóipari csepűrágó, Dean Martin és Jerry Lee Lewis szép és nyilván színigaz történetét meséli el, bár nekem hiányzik kicsit közülük Sammy Davis Jr. (nem is).
Ha mára beérjük "e csatorna kínálatával", akkor - vagyis 23.40-kor - szerencsénk lehet John Carpenter bizonyára méltán ismeretlen 2001-es kezdeményezéséhez, már a címét sem értem: A Mars szelleme. Ha többre vagy kevesebbre vágyunk, marad az ágyunk. Esetleg Audrey Tautou az m2-n 21.50-kor a jócskán rászáradt Amelie csodálatos életével (2001). Félek tőle, hogy nem ismeretterjesztés a Dunán 22.55-re jelzett Rimini, Rimini, és így nem lesz benne a Rubicon vagy Fellini. Nem is az, 1987-es vígjáték. Az akkor már középkorú (ám úgy is gyönyörű) Laura Antonellivel. Heti kedvencünk, a Filmműzeó már délután (17.20-kor) lenyomtaaHannibál tanár urat. S most, mikor megtudtuk, hogy Tom Cruise végleg felhagy a filmezéssel, kénytelenek lesztek megnézni a legendás AXN-eneste kilenckor a Jerry Maguire - A nagy hátraarc c. ostobaságot, nyilván nélkülem.

Szombaton a vombatommal felkeressük az egykori "dollárboltok" helyszíneit, s koszorúkat helyezünk el, aki csatlakozni kíván, a Kígyó utcában kezdünk, s a krakkói Pewex előtt fellép az SBB együttes is. Gyerekeknek táncház. Az m1-en ebédre (13.05)Állami Áruház 1952-ből: Latabár Kálmán magas kitüntetést vesz át Gábor Miklóstól, továbbá 100 evező. Csatornálisan este negyed kilenckor Good Will Hunting lesz (1997), rendezte Gáz Fán Szánt. Az állatvilág szerelmeseinek szól az m2-n este kilenckor kezdődő A sátán kutyájac. 2002-es angol film, aminek a főszereplője a híres kopó, Sherlock Holmes. Ha maradunk, 22.30-kor csípünk egy 2001-es kínai munkát, az a címe, hogy Boldog idők - úgy vélem, téves címzés. Nézzük, mit tud a filmplű! 13.45-kor egy Monte Cristo grófját Jean Marais-val az ötvenes évekből.

Vasárnap stábunk a skót felföldön keresi fel a híres ausztrál színművészt, aki megmutatja nekünk a seggét (kékre van pingálva): A rettenthetetlen (1995) este kilenckor lesz az m1-en.

Hétfőn 21.35-kor a Filmműzeón a sokszor (persze megszokásból) ajánlott Bu–uel, a Viridiana - küldünk sört annak, aki már megnézte. Az HBO-n ugyanekkor (21.45) a Kőkemény Minnesota, idestova. A jónevű Niki Caro filmje tele van sztárral: Charlize Theronnal, Frances McDormanddel, Sean Beannel, Woody Harrelsonnal és Sissy Spacekkel.

Kedden az m1-en öreg este egy spanyol thriller, 1994-es, no, majd meglátjuk, pontosítok: -játok (Megszámlált napok; 23.40). Az RTL Klubon délelőtt folytatódott az amerikai földrajz megismertetése a kulturálisan fogékony néposztályokkal: 11.35-kor a Montana - Perzselő szenvedélyek egy western Gena Rowlands 1990-es főszereplésével.

Szerdán egy untig nyomott Woody Allen az m1-en 23.25-kor: Lövések a Broadwayn (1994). A szokott délelőtti RTL klubos marhaságban ezúttal a legszánalmasabb földtörténeti kor, a hetvenes évek hőseilépnek fel 11.35-kor egy 2000-es filmben. Nem hiszik el, kik játszanak a Jövevényben! Farrah Fawcett és Keith Carredine! Szerencsére csak 15.25-ig kell utána várni a Kungfúra, amiben pedig David Carredine blamálja magát ("ide kívánkozik": a majsztró fellép - anyám, nincs is ilyen csatorna, csak nálunk, falun - a Movies24 éjszakai, erotikus sávjában is, de nem tudtam megjegyezni a mű címét, bocs. Talán Állati ösztönök?). A méltán híres AXN-en este tízkor Szellemirtók - a film, amit mindenki látott, mégis fialt vagy két folytatást.

Csütörtökön valamelyik mellékesebb csatornáról a Dunára hajózik A szép Antonio (érkezés: 22.05; gyártás: 1960; színvilág: ff). Mastroianni van benne meg Claudia Cardinale. Én e műből Pierre Brasseurt is ismerem, szerencsére nem eléggé.

Ne tévézzenek, mert az esetek többségében elfecsérelt idő. Fecsérelni meg lehet önerőből is - úgy ráadásul jobb, esküszöm.

Figyelmébe ajánljuk