Londonban is plakátolt az Egységben Magyarországért

  • narancs.hu
  • 2022. március 20.

Választás 2022

A King's Cross állomáson és a Borough High Streeten olvasható az ellenzék magyar nyelvű hirdetése.

Két magyar nyelvű plakátot helyezett el az Egységben Magyarországért és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt Londonban. 

Az „Aki érti e szavakat: Az ország számít rátok!” felirattal ellátott, és a miniszterelnök-jelöltet ábrázoló hirdetéssel a King's Cross állomáson és a Borough High Streeten találkozhatnak az ott élő magyarok.

A plakátakció célja felhívni a Nagy-Britanniában lévő magyarok figyelmét arra, hogy az április 3-i országgyűlési választások kimenetele nagyban múlhat az ő döntésükön. 

„Az ő helyzetüket a kormánypárt szándékosan próbálja korlátozni azzal, hogy csak nehezített pályán, gyakran több órás utazást és sorbanállást igénylő helyszíneken szavazhatnak. Nem meglepő, hogy így alakították a külföldön élők szavazási lehetőségeit, hiszen 5-ből 4 külföldön élő magyar kormányváltást szeretne a 21 Kutatóközpont »A távoltartott tömeg« című elemzése szerint” – olvasható az Egységben Magyarországért közleményében.

 
Ezt üzenik a nagy-broitanniai magyaroknak.     
 

Az ellenzéki összefogás emlékeztet, azoknak, akik a külképviseleteken szeretnének szavazni, március 25-én 16 óráig be kell nyújtaniuk az erre vonatkozó kérelmüket. Bár több külföldi városban nőtt a négy évvel ezelőttihez képest leadott regisztrációk száma, Münchenben és Londonban időarányosan kevesebben regisztráltak, mint 2018-ban, pedig mindkét város fontos bázisa a külföldi magyarságnak. 

 

„Április 3 után olyan országot fogunk építeni, ahonnan nem kell elmenni, és ahova érdemes hazajönni, a külföldre vándorolt magyaroknak pedig biztosítjuk az azonos szavazati jogot, hogy soha többé ne érhesse őket diszkrimináció az anyaországuk kormánya által” – ígéri az Egységben Magyarországért. 

 
 
 

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk