Tuzson Bencének üzent ellenfele a plakátrongálás miatt

  • narancs.hu
  • 2022. március 20.

Választás 2022

Dorosz Dávid állítja, hogy a Fidesz által fizetett emberek rongálták meg mára virradóra több száz plakátját.

Dunakeszin és más településeken több száz ellenzéki plakátot rongáltak meg a vasárnapra virradó éjszakán. Dorosz Dávid (Párbeszéd), a Pest megyei 5. számú választókerület ellenzéki képviselőjelöltje a történtek miatt videóüzenetet tett közzé a Facebookon.

A Párbeszéd elnökségi tagja arról beszél, hogy akik ezt tették, félnek, a félelem- és szennykampányban hisznek. Bejelentette, a Párbeszéd feljelentést fog tenni ebben az ügyben. 

Az üzenet második fele személyesen Tuzson Bencének, a kormánypárti jelöltnek, a kerület jelenlegi kormánypárti országgyűlési képviselőjének szól.  „Bence, állítsd le ezt a szennykampányt, hívd vissza a fizetett pribékjeidet!” – mondja Dorosz Dávid.

Festékszóróval megrongált plakát.    Fotó: Párbeszéd Magyarországért
  

 Az ellenzéki jelölt arról beszél, tudja, hogy Tuzson fél, attól, hogy el fogja veszíteni a választást, és Dorosz szerint el is fogja veszíteni. Ám mégsem így kellene búcsúznia Tuzsonnak az érintett településektől, folytatódjon normális hangnemben a kampány, és maradjon abba a mocskolódás.

Dorosz március 13-án már beszámolt arról, hogy rongálják a plakátjait, és ezért éjjel járőrözni fognak, „hogy a Fidesz fizetett garázdái megismerkedhessenek a törvényekkel”. Bizonyítékot, amivel az állítását igazolná, nem tett közzé.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk