A Fidesz egyszerűen imádja a diplomatolvajokat: most Kövér pusziszkodott az egyikkel

  • narancs.hu
  • 2020. július 1.

Villámnarancs

Hazájában a lemondását követelik. Naná, hogy nem akar lemondani.

Kövér László tegnap a munkahelyén fogadta a szlovák parlament elnökét, Boris Kollárt, aki épp egy kiadós plágiumbotrány kellős közepéről érkezett budapesti látogatására, s feltehetően nem örült nagyon, amikor végre hazament.

Mert otthon a kormánykoalíciós partner (SaS) felszólítása fogadta, mely szerint mondjon le azonnal. Kollár persze tipikus k-európai politikus, láttunk már ilyet egy rakást.

Nem mondok le, s ha le kell mondanom, akkor kinyírom a kormánykoalíciót is, mert úgy kilépünk a pártommal (Sme Rodina), mint a sicc. De mondta azt is, hogy ő csak dolgozata 24 százalékát vette át mástól, és harmincat szabad, és azért ő sok forrást is megjelölt, ha nem is mindegyiket, meg még csupa olyasmit, amit ilyenkor a feketeseggűek szoktak.

Szóval Szlovákia friss kormánya máris bomlásveszéllyel néz szembe, de oszlani aligha fog, inkább mégis csak Kollár röpül egyedül, legalább a házelnöki székből (pártja vezetői székéből aligha, hisz az a párt egy egotrip).

Kollár legfontosabb mondása ennek fényében tehát az, amit Pesten mondott tegnap: „Hangsúlyozni szeretném, hogy lényegében mindenben egyetértettünk” – mármint Kövérrel. Kövér után Kollár Orbánnal és Áderrel is találkozott, s velük is egyetértett – lényegében mindenben.

Súlyos diplomáciai hiba, hogy Schmitt Pált kihagyták a buliból.

Figyelmébe ajánljuk