A kormány ellehetetlenítette volna a működésüket, de az Igazgyöngy Alapítvány gyűjtésbe kezdett

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 3.

Villámnarancs

Összegyűlt a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó iskola működéséhez szükséges pénz.

Mint arról mi is beszámoltunk, a kormány a járványhelyzetre hivatkozva megfelezte, 17 millióról 8,5 millióra csökkentette az Igazgyöngy Alapítvány állami támogatását.

Az Igazgyöngy Alapítvány Berettyóújfalu környékén foglalkozik hátrányos helyzetű gyerekekkel, "Fűnyíróelv van, és bekényszerítés az állami rendszerbe” - írta az alapítvány vezetője, L. Ritók Nóra. "Hiába a magas szintű pedagógiai munka, hiába a hazai és nemzetközi egyetemi partnerség, hiába a helyi együttműködések, az iskolarendszeren belül is, hiába a határon túli magyar pedagógusok módszertani fejlesztése, hiába az együttműködés az Oktatási Hivatallal“, tette hozzá.

L. Ritók azt írta, adományokból kell összeszedniük a hiányzó pénzt egy állami-közhasznú feladatra.

És ez mára sikerült is:összejött az Igazgyöngy megvont támogatása - írta L. Ritók Nóra a Facebookon.

"Ismerősök és ismeretlenek, régi támogatók és új elköteleződők, kisebb összegeket küldők, és nagyobb támogatások egyaránt voltak közöttük. Mellettünk megerősítő, nekünk drukkoló, néhol dühös üzenetek, melyek segítenek nekünk is feldolgozni érzelmileg ezt az egészet" - írja az alapítvány vezetője.
L. Ritók kitért a jövő évi kilátásokra is:
"Több gyűjtés még most indult el, tegnap kaptam ezekről is jelzéseket. Aki még ezután utal, azt is megköszönjük, és tartalékolni fogjuk a következő tanévre. Az RTL híradó velünk kapcsolatos kérdésére ugyanis válaszolt az EMMI, és a válaszban az volt (ezt nekünk még hivatalosan nem jelezték), hogy jövőre a teljes kiegészítő támogatást megszüntetik, tehát akkor már 17 millió lesz a hiány. És nem tartom valószínűnek, hogy jövőre változik a viszonyulásuk. Amit még kapunk a támogatóktól, elkülönítjük, tartalékoljuk, hogy a következő tanévet ne így kelljen kezdenünk."

Security Check Required

null

Figyelmébe ajánljuk