A Tankcsapda dobosa: bármennyire is fájt a sok megkeseredett trollnak a két autósmozis koncertünk, nagy dolog volt megcsinálni

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 3.

Villámnarancs

A NER külön törvényt alkotott, hogy a srácok koncertezhessenek.

A Tankcsapda tagjai a Porfolio.hu-nak beszéltek arról, hogy milyen nehéz helyzetbe került a zenekar és a teljes zeneipar a koronavírus-járvány miatt.

"Mindig alkalmazkodunk a helyzethez, hogy a rajongók ilyenkor is kapjanak valamit tőlünk. Most sok tartalmat gyártottunk. Mi voltunk az elsők, akik bejelentették, hogy online formában adunk koncertet profi minőségben és körülmények között. Szerveztünk a Tankcsapda-rajongóknak virtuális „tehetségkutatót” a magunk platformján, amit egymilliónál is többen néztek meg. Közben többször is segítettünk a válsághelyzetben kórházaknak, rászorulóknak, új dalokat készítettünk videókat gyártottunk.

Ja, és bármennyire is fájt a sok megkeseredett trollnak a két autósmozis koncertünk, azt gondolom, igenis nagy dolog volt megcsinálni." - mondta a lapnak az együttes dobosa, Fejes Tamás.

Autós Tankcsapda-koncert, 2020. május 29-én

Autós Tankcsapda-koncert, 2020. május 29-én

 

Mint írtuk, a május végi két koncertet követően a zenekar tagjai háromnegyed órás YouTube-monológban magyarázkodtak meglehetősen agresszív módon, bizonyos újságírókat – „a 444 és az Index kutyái” – kikiáltva bűnbaknak, pontosabban „egyes jöttment senki, szarházi köcsögöknek” nevezve, amiért azok azt firtatták, hogy ez  (vagyis, hogy a NER külön törvényt alkotott kizárólag azért, hogy a srácok koncertezhessenek pandémia idején) mégis hogyan volt lehetséges. „Köpedelem, szánalom” – jegyezte meg a zenekar dobosa, Lukács László pedig azzal jött, hogy „ha valaki minket leköp, ne csodálkozzon, ha visszaköpünk”. Nos, e visszaköpés természetesen dal formájában jelent meg a napokban, azt éneklik benne, hogy „felfuvalkodott firkászok csak hazudoznak a holnapról” - írtuk cikkünkben.

A Portfolio.hu-nak adott friss interjúban szóba került az államilag támogatott raktárkoncert-projekt is:

"Igen az is lesz. Bármennyire is próbálják ebben is ránk húzni a politikát, azért érdemes kiemelni, hogy ez a zeneiparról szól nem a Tankcsapdáról. Szakembereket, szakmabelieket kértek fel a támogatási rendszer kidolgozására, akik 100-150 zenekart, kerestek meg az elmúlt hetekben. A Tankcsapdát is megkeresték, hogy vállaljuk-e, nyilván nem fogjuk azt mondani, hogy nem, hiszen ez a támogatás nem csak rólunk, hanem az embereinkről is szól. Köszönjük szépen!" - mondta Fejes.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.