A Tankcsapda dobosa: bármennyire is fájt a sok megkeseredett trollnak a két autósmozis koncertünk, nagy dolog volt megcsinálni

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 3.

Villámnarancs

A NER külön törvényt alkotott, hogy a srácok koncertezhessenek.

A Tankcsapda tagjai a Porfolio.hu-nak beszéltek arról, hogy milyen nehéz helyzetbe került a zenekar és a teljes zeneipar a koronavírus-járvány miatt.

"Mindig alkalmazkodunk a helyzethez, hogy a rajongók ilyenkor is kapjanak valamit tőlünk. Most sok tartalmat gyártottunk. Mi voltunk az elsők, akik bejelentették, hogy online formában adunk koncertet profi minőségben és körülmények között. Szerveztünk a Tankcsapda-rajongóknak virtuális „tehetségkutatót” a magunk platformján, amit egymilliónál is többen néztek meg. Közben többször is segítettünk a válsághelyzetben kórházaknak, rászorulóknak, új dalokat készítettünk videókat gyártottunk.

Ja, és bármennyire is fájt a sok megkeseredett trollnak a két autósmozis koncertünk, azt gondolom, igenis nagy dolog volt megcsinálni." - mondta a lapnak az együttes dobosa, Fejes Tamás.

Autós Tankcsapda-koncert, 2020. május 29-én

Autós Tankcsapda-koncert, 2020. május 29-én

 

Mint írtuk, a május végi két koncertet követően a zenekar tagjai háromnegyed órás YouTube-monológban magyarázkodtak meglehetősen agresszív módon, bizonyos újságírókat – „a 444 és az Index kutyái” – kikiáltva bűnbaknak, pontosabban „egyes jöttment senki, szarházi köcsögöknek” nevezve, amiért azok azt firtatták, hogy ez  (vagyis, hogy a NER külön törvényt alkotott kizárólag azért, hogy a srácok koncertezhessenek pandémia idején) mégis hogyan volt lehetséges. „Köpedelem, szánalom” – jegyezte meg a zenekar dobosa, Lukács László pedig azzal jött, hogy „ha valaki minket leköp, ne csodálkozzon, ha visszaköpünk”. Nos, e visszaköpés természetesen dal formájában jelent meg a napokban, azt éneklik benne, hogy „felfuvalkodott firkászok csak hazudoznak a holnapról” - írtuk cikkünkben.

A Portfolio.hu-nak adott friss interjúban szóba került az államilag támogatott raktárkoncert-projekt is:

"Igen az is lesz. Bármennyire is próbálják ebben is ránk húzni a politikát, azért érdemes kiemelni, hogy ez a zeneiparról szól nem a Tankcsapdáról. Szakembereket, szakmabelieket kértek fel a támogatási rendszer kidolgozására, akik 100-150 zenekart, kerestek meg az elmúlt hetekben. A Tankcsapdát is megkeresték, hogy vállaljuk-e, nyilván nem fogjuk azt mondani, hogy nem, hiszen ez a támogatás nem csak rólunk, hanem az embereinkről is szól. Köszönjük szépen!" - mondta Fejes.

Figyelmébe ajánljuk