Felezi a kormány az Igazgyöny Alapítvány állami támogatását a járványhelyzetre hivatkozva

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 31.

Belpol

„Mert mindig nehezedik a terep…. és mi sem bírjuk a végtelenségig.”

Az Igazgyöngy Alapítvány Berettyóújfalu környékén foglalkozik hátrányos helyzetű gyerekekkel, vezetője, L. Ritók Nóra hétfőn délután azt írta Facebookon: „Nos, megkaptuk mi is a hivatalos értesítést. Az Igazgyöngy köznevelési megállapodását is 50%-kal csökkentik ettől a tanévtől. Az értesítés a járványhelyzettel indokolja a csökkentést, egyben felajánlja, hogyha nem tudjuk fenntartani az iskolát, ott a lehetőség az államnak való átadásra”.

"Fűnyíróelv van, és bekényszerítés az állami rendszerbe”, jegyezte meg L. Ritók, "hiába a magas szintű pedagógiai munka, hiába a hazai és nemzetközi egyetemi partnerség, hiába a helyi együttműködések, az iskolarendszeren belül is, hiába a határon túli magyar pedagógusok módszertani fejlesztése, hiába az együttműködés az Oktatási Hivatallal“, tette hozzá.

Az Emmi 17 millióról 8,5 millióra csökkentette a támogatást.

Az alapítvány elnöke szerint most adományokból kell összeszedniük a hiányzó pénzt egy állami-közhasznú feladatra.

L. Ritók ugyanakkor így zárta sorait: „Mert mindig nehezedik a terep…. és mi sem bírjuk a végtelenségig”.

false

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?