A népszavazási kampány tébolya: Simicskó szerint ma a mohácsi vészt is simán nyernénk

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 29.

Villámnarancs

Ez milyen: a nemzeti katasztrófa 490. évfordulóját ünnepli a NER.

A honvédelmi miniszter kapta a nagy feladatot, hogy utazzon le a helyszínre, és hozza ki legalább ikszre a mohácsi vészt. Nos, úgy tűnik, Simicskó István sem tud nemet mondani, de nem is hibázik soha, így aztán olyan magánszámmal örvendeztette meg az egybegyűlteket, amire tényleg csak egy Fidesz-káder képes, profi előadóművész aligha.

false

 

Fotó: Simicskó István/Facebook

A miniszter messziről indított: „Európának és Magyarországnak erős hitre és erős államra van szüksége” – hangoztatta, emlékeztetve arra, hogy a török birodalmat Nándorfehérvárnál legyőző Hunyadi János végrendeletében fiait, köztük a későbbi király Hunyadi Mátyást istenfélelemre és hazaszeretetre intette, vagyis arra jutott, nem lett volna itt semmi gubanc, ha 1526-ban is Mátyás uralkodott volna…

Vagy valaki más.

Az MTI tudósítása szerint ugyanis Simicskó „a mohácsi vészhez vezető európai események láncolatát felelevenítve megállapította, a Magyar Királyság tragédiáját Európa belső politikai és vallási ellentétei, illetve az akkor gyenge időszakát élő magyar állam belső megosztottsága okozta”, és ekkor csak a vak nem láthatta, hogy itt bizony történelmi analógia van az ünnepi gyász homlokterében.

Mondanunk sem kell, miféle. A miniszter úgy ugrott át majdnem 500 évből a jelenbe, mint egy vidám kenguru, mondanivalójának lényegét pedig így foglalta össze a házi hírügynökség: „A magyar emberek jövőjét és biztonságát ma is garantálnunk kell az új köntösben jelentkező veszélyekkel szemben, minden erőnkkel megvédjük határainkat és a magyar emberek biztonságát.”

II. Lajos se mondhatta volna szebben.

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!