Orbán kevesli az aranyakat: kegyvesztett lett az olimpiai bizottság elnöke

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 29.

Villámnarancs

Olyan az egész, mint egy rossz paródia az ötvenes évekről.

„Hol vannak az aranyak, Borkai elvtárs, hm? Hát az érmek? Ideje lenne önkritikát gyakorolni, nemde?!” Hogy így mehet ez az egész kényszerképzetektől csatakos, aranylázas emberkedés, nos, azt nem a kisujjunkból szoptuk, bár sejtéseink voltak róla, de a maga gyönyörű valójában a Népszavából kellett megtudnunk.

Volt Rióban az olimpia afféle szatellitjeként ez a méregdrágából kihozott Magyar Ház, ahol egyfelől a magyar hazát próbáltuk népszerűsíteni, de még annál is jobban a 2024-es budapesti olimpia – dehogyis hagymázas – tervét. No, ezt nem látogatta senki emberfia, nemhogy a reménybeli célközönség negligálta, de annyira nem ment oda a kutya sem, hogy a Győri Balett – khm, ügyesen az utolsó napokra időzített – vendégjátékát még maga a helyszínen tartózkodó Orbán Viktor is kihagyta.

Üzenvén ezzel Győr polgármesterének, aki egyszersmind a Magyar Olimpia Bizottság vezetője is, hogy elégedetlen ám fiaink-lányaink teljesítményével. De annyira elégedetlen ám, hogy kinn tartózkodása alatt találkozni sem volt hajlandó Borkai Zsolttal.

Aki mindebből nyilván levette, hogy mi vár rá, pontosabban mit kell tennie. Hiszen a rendes menetrend szerinti tisztújítás még sokáig nem esedékes a MOB-nál. Nincs tehát mese, önkritikát kell gyakorolni és leköszönni. Vagy nem gyakorolni és úgy leköszönni, mondjuk eü-alapon. Különben el lehet köszönni nemcsak a MOB-tól, de a győri polgármesterkedéstől is.

És ami a leggyönyörűbb ebben az egész Rákosi-paródiában, az az, hogy ki fúrja legjobban Borkait?

Yesss, önök ismét kitalálták: Schmitt Pál.

Figyelmébe ajánljuk