A veronai busz­tragédia sofőrje részvétét fejezte ki

  • narancs.hu
  • 2018. november 8.

Villámnarancs

A gimnázium igazgatójának címezte a levelét.

A 2017 január 20-án történt buszbalesetben 17-en vesztették életüket, amikor a busz a veronai lehajtó közelében letért az autópályáról - fékezés nélkül a szalagkorlátnak hajtott, az autópályahíd egyik pillérének csapódott, végül kigyulladt. A busz a Szinyei Merse Pál Gimnázium sítáborozóit szállította.

false

 

Fotó: MTI

V. János, a busz sofőrje most levélben nyilvánított részvétet  - a levelet a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójához címezte és az ő belátására bízta, hogy eljuttatja-e a hozzátartozókhoz.

A levél a Bors birtokába jutott:

"Tisztelt Igazgató Úr!
Egészségem – mind fizikai, mind lelki – mostanra engedi meg, hogy írni tudok Önnek.
Én voltam annak a busznak az egyik autóbusz-vezetője, amely egy évvel ezelőtt, 2017. január 20-án Veronánál balesetet szenvedett. Kollégám a baleset következtében elhunyt, én súlyos sérüléseket szenvedtem, de túléltem a balesetet. A baleset után hónapokkal tudtam meg, mi történt, hogy a balesetben 11 gyermek és 6 felnőtt hunyt el.
Mivel a sítúrát az Önök iskolája szervezte, Önnek szeretném ezúton kifejezni őszinte részvétemet a balesetben elhunyt diákjaik és tanáraik, illetve felnőtt hozzátartozóik miatt. Kérem, belátása szerint tolmácsolja ezt a hozzátartozók felé."

A lap azt írja, a címzett, vagyis a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója elküldte a levelet az érintett szülőknek.

Figyelmébe ajánljuk