Ajándék: a kormány tagjainak is jut bőven a temérdek Erzsébet-utalványból

  • narancs.hu
  • 2017. december 20.

Villámnarancs

Egy kis fizetéskiegészítés.

Hiába tiltotta meg néhány éve Orbán Viktor az állami vezetők jutalmazását, nincs már önmérséklet a kormány berkeiben. És ezt talán a miniszterelnök tudja a legjobban.

Nincs is abban semmi meglepő, hogy Trócsányi László igazságügyi miniszter idén saját maga részére meg négy államtitkárának 200 ezer forint értékű ajándék Erzsébet-utalványt adott, amit még (járulékokkal együtt) 12 100 forint értékű ajándékkal meg is toldott. Ám a minisztérium dolgozóira is gondolva a tárca csaknem ötszáz dolgozója kapott jutalmat, ami összesen több mint 150 millió forintjába került az adófizetőknek.

A kormány a nyugdíjasokat magához édesgető „ajándéka”, a közkedvelt, de csupán korlátozottan felhasználható, ráadásul költségesen előállítható pénzhelyettesítő eszköz, az Erzsébet-utalvány egyre több háztartásba elér.

Az igazságügyi minisztérium dolgozói a kormányon belül is kivételezettnek számítanak; és míg van olyan minisztérium, ahol egy büdös forintnyi Erzsébet-utalvány sem jutott senkinek, addig a Belügyminisztérium dolgozói átlagosan fejenként 408 ezer forint jutalmat kaptak szintén utalványban.

Erzsébet-utalvány hullt a Honvédelmi Minisztérium 661 dolgozójának ölébe is (45 ezer forint/fő), mert a minisztérium úgymond felelős gazdálkodása lehetővé tette a jutalmazást.

(Magyar Nemzet)

Neked ajánljuk