Bayer Zsolt elismerte: megkerülte a törvényt, amikor két lakást is szerzett a Várban

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 10.

Villámnarancs

Mert hát mindenki más is így csinálja - érvelt a kormánypárti publicista.

Mint arról a 24.hu beszámolt, Bayer Zsolték ugyanazzal a trükkel szereztek meg két önkormányzati lakást a Várban - a portál derítette ki, hogy a kormánypárti publicista családjának pilisszentkereszti házát kétszer is bérleti jogra cserélték, majd rögtön visszavásárolták. Az ügyletek eredményeként két Úri utcai lakás bérleti joga lett az övék, és a Pest megyei ingatlant is megtartották.

Ahogy arra a lap emlékeztet: a csereügyletekre azért volt szükség, mert a lakástörvény szerint az önkormányzati lakások bérleti joga kizárólag másik lakás bérleti vagy tulajdonjogára cserélhető, pénzért nem megvásárolható, de mint kiderült, Bayer fizetett.

A lakásszerzési ügyleteire reagálva Bayer az Azonnalinak adott interjújában azt mondta

"Megnéztünk vagy tizenöt eladó vári lakást, egy megtetszett. Aztán következik az ingatlanközvetítő iroda, amelyik lebonyolítja az egész dolgot. Megvesszük, oké. Jön pár ügyvéd és elmondja, hogy ez úgy működik, hogy el kell cserélni, aztán vissza kell venni, és akkor így jut hozzá a bérlő ahhoz a pénzhez, amit szeretne. Két ügyvéd megcsinálja a szerződéseket, ráteszi az ügyvédi szárazpecsétet."

Az általa is kijátszott lakástörvényről pedig:

"Szerintem a világ legnagyobb baromsága, hogy ez így van. Egyrészt kvázi mindenki bele van kényszerítve, hogy úgymond törvénytelenséget kövessen el."

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?