Megszületett Polt Péter válasza Szijjártó jachtozásával kapcsolatban

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 10.

Villámnarancs

A kérdés az volt: sértett-e a törvényt a külügyminiszter?

„A Központi Nyomozó Főügyészség a kérdésével érintett tárgyban egy magánszemély által tett feljelentést elutasított, mivel a rendelkezésre álló adatokból kitűnt, hogy a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény” - idézi Polt Péter Vadai Ágnesnek küldött válaszát a 444.hu.

A DK-s képviselő a következő kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez:

"Szükséges kivizsgálni azt, hogy Szijjártó Péter magánszemély fizetett-e bérleti díjat az állami közbeszerzésekben érdekelt Szíjj László tulajdonában lévő Lady MRD luxusjachtért?"

Mint közismert, Szijjártó Pétert a Szíjj tulajdonában lévő Lady MRD luxusjachton fotózta le az Átlátszó, ahol a külügyminiszter a családjával nyaralt. A jachtozás közben Szijjártó a Facebook oldalán arról posztolt, hogy épp javában dolgozik:  három balti külügyminiszterrel telefonált és Orbán Viktorral egyeztetett - illusztrációképpen pedig egy Parlamentben készült fotót is csatolt.

A 444 megjegyzi: a Lady MRD piaci alapú bérleti díja olyan magas, hogy annak kifizetésére a Szijjártó-családnak a külügyminiszter fizetéséből nem igazán tellett volna.

Figyelmébe ajánljuk