Desmond Child azért nem teljesen Leslie Mandoki – további hasznos tudnivalók Orbán ’56-os himnuszáról

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 16.

Villámnarancs

Ez történik, ha Bon Jovi zeneszerzője összeáll a Hooligans szövegírójával.

Desmond Child nem Leslie Mandoki, és nemcsak azért, mert nem rendez bohócparádét a haverjaival a Várkert bazárban. Megelégszik azzal, hogy zeneszerző, nem is akármilyen, hiszen írt pár számot, világslágereket is, mint azt már korábban is jeleztük: Bon Jovinak, az Aerosmithnek, Ricky Martinnak, a Kissnek és így tovább. Ahogy azt márciusban nekünk is elmondta, magyar volt az apja, februárban még a magyar állampolgárságot is felvette, arról viszont még nem eshetett szó, hogy áprilisban Orbán Viktor látogatta meg, s kérte fel, hogy írjon ’56-os emlékdalt. Lehet erre nemet mondani?

Nos, Desmond jó iparos módjára leszállította az árut, amin azért jócskán meglátszik, hogy milyen régen rendezték a nyolcvanas éveket, de a szöveget egy

hazai kvalitás

írta hozzá: Orbán Tamás, aki  többek közt a United, a Hooligans és a No Thanx szövegírója.

Az Egy szabad országért című dalnak ma volt a premierje, ahogy az Index írja, „egy ötvenfős kórussal vették fel, énekel benne Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Radics Gigi, Sasvári Sándor, Nagy Feró, Molnár Ferenc Caramel, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Lakatos Mónika és a Hooligans is”.

Először és utoljára

Íme, egy kis ízelítő, a live show-ra azonban még várni kell, azt ugyanis a teljes gárda részvételével, Desmond Child vezetésével október 23-án, a Kossuth téren fogják előadni.

Valószínűleg először és utoljára.

Figyelmébe ajánljuk