Erősen kérdéses a Ripost sorsa

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 30., 10:07
kommentek
8
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Népszava forrása szerint nincs szükség a kormányzati bulvárlapra, hiszen ott a Bors.

„Amikor a Ripostot létrehozták, még nem volt kormányközeli lap a Bors. A két lap példányszáma szignifikáns különbséget mutat, tehát, ha az átszervezés egyik fő oka a költséghatékonyság, akkor felmerül a kérdés, hogy miért is van rá szükség” – utalt a Ripost várható sorsára a Népszava kormánymédiaügyekben felettébb jártas forrása abban a cikkben, amely sorra veszi, milyen változtatásokra lehet számítani az Orbán Viktor céljainak alárendelt lakájmédia-birodalomban.

false

Arról már korábban is szó esett, hogy jelentős központosítás várható, melynek keretében a kormánynak kedves tévé- és rádiócsatornákat, nyomatott és online lapokat egy cég, a Liszkay Gábor által alapított Media Fundamentum Nonprofit Zrt. alá szervezik be. Ebben a központosított gigabirodalomban ezek szerint már nem kell a Ripost, megteszi a Bors is.

Mindeközben megkezdődött az Echo Tv profilváltása, „sportosabbá és szórakoztatóbbá” tétele is – írja a Népszava. Ennek szellemében Klausmann Viktor külön reggeli műsort kap, a sportvonalat pedig Simicska Lajos hajdani kedvence,  a Telekom Veszprém pénteki mérkőzésével indítja be Mészáros tévéje.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 30., 10:07
kommentek
8
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Ripost
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  yoyo
  2018. augusztus 31., péntek 08:56
  persze, a helyzet annyival rosszabb, hogy a sportrovat is zombitartalommal van megtöltve

  Én annak idején a megye kettő apróbetűseket is mindig végigolvastam, ott voltak a legjobb bíróverős kishírek.
 2. 7
  rworse
  2018. augusztus 31., péntek 08:11
  yoyo

  Már a sportrovatban is ugyanaz van, mint a többiben.
 3. 6
  yoyo
  2018. augusztus 31., péntek 07:14
  egy ideje semmi más nem történik ebben az országban, mint szenzációs híre kel annak, hogy az egyik fideszes bábu helyett egy másik fideszes bábu kerül valahova, vagy az egyik eddig működő kormánypárti tévécsatorna helyett egy másik kerül a fókuszba.
  Mint amikor a tescóban a mosógatószeres pulton átpakolják a zöld színű flakkonokat a kékek helyére.
  Közben "az ellenzéki oldalon" új pártelnökök váltják a régieket, és tanulnak az elődök hibáiból és sürgetik az összefogást.

  Tulajdonképpen ez az a helyzet, amikor a médiának ezekkel foglalkozni pont ugyanannyit ér, mint a pártállami időkben: mindenki egyből a sportrovathoz lapoz, ami előtte van, az semmi tartalom, pusztán szabályos sorokba rendezett rengetegsok betű.

  Pedig volna a médiának (a valódinak, annak a pár megmaradt kiadványnak) lehetséges közlendője.
  De ezt már megbeszéltük, sajnos ehelyett továbbél az a zombitudat, hogy "úgy kell csinálni, mintha normális ország lenne", hogy "élni kell a demokratikus rendszer adta eszközökkel", "Orbánék bukása elkerülhetetlen, az ország a gazdasági összeomlás szélén", stb.
 4. 5
  szegedi789
  2018. augusztus 30., csütörtök 21:29
  Mivel Habonyék nagy "innovációja" a bulvárpolitik volt, gazdasági racionalitás helyett inkább mondjuk csak ki, Ripost egy kalap szar volt. Még a maga bűzös mocsarában is.

  Nyilván nem a Kommentárral fogják vadítani a népet, de egy olvasó nélküli revolverbulvárral sem. Az élet márcsak ilyen nehéz . . .
 5. 4
  szegedi789
  2018. augusztus 30., csütörtök 21:24
  Tiszapolgári el vagyon maradva. KV a cébéás Lázárék spanja. Talán még közös tavuk, birtokuk is van. Vagy legalábbis birtokszomszédok. Médiaelfekvő stimmel.
 6. 3
  tiszapolgári
  2018. augusztus 30., csütörtök 18:57
  1

  Nem véleményezni kell, hanem megenni.
 7. 2
  tiszapolgári
  2018. augusztus 30., csütörtök 18:56
  Klausmann Viktorra, a legendás Szerencsekerék szimpatikus műsorvezetőjére melyik médiaelfekvőben találtak rá?
 8. 1
  rworse
  2018. augusztus 30., csütörtök 13:12
  Egyszer egy csapattársam három kanál után azt mondta a menzai csontlevesre, hogy jóból is megárt a sok - hát még a rosszból.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk