Fantasztikus sikerjelentés az egészségügyből: UV-lámpákkal jobban megy a takarítás

  • narancs.hu
  • 2016. április 8.

Villámnarancs

Sikertörténet egy budapesti kórházban: kevesebben fertőződnek meg a kosz miatt, mert lámpással keresik a koszt. Reszkessetek, porcicák!

Az ellenőrzések miatt 20 százalékkal javult a takarítás minősége a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban – írja a Magyar Nemzet. A kórház igazgatója egy rendezvényen jelentette be a fantasztikus eredményt, amit „mindössze annak köszönhetően” sikerült elérniük, hogy „napi szinten, UV-lámpákkal ellenőrizték a kitakarított helyiségeket”. Bodnár Attila hozzátette azt is, hogy „ennek hála pedig csökkent az MRSA-, vagyis a legtöbb antibiotikumnak ellenálló baktérium által okozott, illetve a vastagbelet érintő CDI-fertőzés aránya”.

Rágódhatnánk most azon, amiről nem beszél az igazgató, hogy például kik ezek a lámpás ellenőrök (netán az amúgy is túlterhelt személyzet?), hogy a gyakorlatban hogy is néz ki egy ilyen ellenőrzés, egyáltalán: kinek az ötlete volt ez a barkácsmegoldás, de ne legyünk telhetetlenek.

Bodnár Attila végeredményben egy sikeres akciót ismertetett, úgyhogy örüljünk. De pontosan minek is?

Annak, hogy 20 százalékkal javult a takarítás „minősége”, és hogy emiatt csökkent a fertőzések száma? Ez most komoly? Egy olyan helyen, ahol a tökéletes tisztaság ugyanúgy alap, mint ahogy az is, hogy higiénés okokból egyetlen fertőzésnek sem szabadna előfordulnia?

Máshol egy istállóval kapcsolatban sem dicsekednek ilyen eredménnyel.

Figyelmébe ajánljuk