Hogy csinál magából és híveiből hülyét Szörényi Levente?

  • narancs.hu
  • 2014. január 17.

Villámnarancs

Hónapok óta hirdetik Koncz Zsuzsa márciusi koncertjét, a plakáton hónapok óta szerepel Szörényi Levente mint sztárvendég. Ám a legfrissebb hírek szerint Szörényi nem fog fellépni.

Elintéznénk ezt az egészet sajnálkozásunkkal, de Szörényi Levente meg is indokolta, hogy miért marad távol. Azt üzente menedzserén keresztül, hogy kampányidőszakban nem lép fel, inkább „alkotói szabadságra” vonul.

Mi van? Elvonul alkotni? És kinek szánja új művét? Netán ugyanannak a közönségnek, amelyet most hülyére vett?

Menjen inkább a fenébe. Nem hinnénk ugyanis, hogy annyira szenilis lenne az idős mester, hogy csak most esett le neki: tavasszal választás lesz. Netán hívták volna máshova is, ám a vendégszereplés miatt mégsem hívják?

És mi van akkor, ha választások közelegnek, s – oh, jaj – kampányidőszak van, hallgassanak el a múzsák? Ha Szörényinek igaza lenne, kampányidőszakban le kéne kapcsolni a villanyt, s bezárni az országot, de a színházakat, koncerttermeket, múzeumokat egészen biztosan. De Szörényinek nincs igaza, őszintén szólva közlése köszönő viszonyban sincs semmiféle igazsággal. Inkább csak kifogást keresett, és egy elég ostobát talált, de semmi vész, nem az eszéért és nem is az erkölcseiért szeretjük, hanem azért, mert ügyes gitáros, jó muzsikus. Abból viszont nem eszünk ezúttal.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.