Mocsárkampány Tapolcán – Egymásnak feszült a PestiSrácok meg a Jobbik

  • narancs.hu
  • 2015. március 14.

Villámnarancs

Mit tetováltatott magára a jobbikos képviselőjelölt? Tényfeltárás és válaszcsapás a tapolcai kampányban.

A kormánynak oly kedves oknyomozó és tényfeltáró portál, a pestisracok.hu szagot fogott – mit ad isten, épp a tapolcai választási kampány idején. Igaz, hogy eddig csak a komcsikat ütötték, ám most full extrás nácivadászként vonultak Tapolcára, hogy leleplezzék Rig Lajost, a Jobbik képviselőjelöltjét. De pontosan miért is? Hát azért, mert azt „hallották informátoraiktól”, hogy Rigen van egy tetoválás, konkrétan ez: „Becsületem a hűség”, ami ugyebár a Waffen-SS jelmondata volt.

Érdemes megtekinteni azt az ötperces filmet, amit a portál készített az érintettel, aki majdnem le is vetkőzik a kamera előtt, mielőtt magyarázkodni kezdene, bár a kedvencünk az a rész, amikor Apáti József, a Jobbik alelnöke azzal jön, hogy ha a közvélemény megismerheti Orbán, Rogán, Kósa vagy Pintér bankszámláit, akkor maga fogja elrendelni, hogy a Jobbik-frakció férfi tagjai vetkőzzenek gatyára, és mutassák meg tetkóikat.

Hogy kerek legyen a történet, az eset után a Jobbik közleményt adott ki, amiben ezt írták: Annak ellenére, hogy mind a jelölt és mind az őt jelölő párt azt abszolút magánjellegű ügynek tekinti, hogy kinek a testén milyen tetoválás van, vagy esetleg milyen testi fogyatékossága van az illetőnek, hogy megállítsuk a kezdődő, a négygyermekes édesapa magánszféráját romba döntő hazugságáradatot, ezúton jelezzük, hogy a vádak nem igazak. Rig Lajos felhatalmazása alapján írjuk le, hogy testén négy különböző helyen négy különböző tetoválás van: az egyik egy hun lovas figura, a másik egy székely rovásírásos szöveg, a harmadik egy Árpád-sávos pajzs, a negyedik meg a házasságkötésére emlékeztető szöveg a „hűség” és „becsület” szavakkal. A két szó egy nonfiguratív, szív alakú mintával van összekötve, és az esküvőjének dátuma szerepel alattuk: „2011.06.25.”

Még jó, hogy azt nem írják, hogy arra a bizonyos esküvőre legszívesebben Heinrich Himmlert hívták volna meg tanúnak…

Figyelmébe ajánljuk