Harrach Péter definiál, emelkedik és retteg

  • narancs.hu
  • 2015. március 14.

Villámnarancs

A magyar anyák lelkesítője, a vasárnapi zárva tartás prófétája megbékélést hirdet. Most éppen a diákmeneteltetés ügyében.

„Tisztelt Váci Polgárok! Gondolom, hogy mindannyiunk számára elfogadható a következő definíció: A nemzeti ünnep olyan kitüntetett napot jelöl, amelyen egy ország vagy egy nép nemzeti összetartozását ünnepli.

A város képviselőjeként arra kérek mindenkit, hogy őrizzük meg a nemzeti ünnep emelkedett hangulatát. Ne engedjünk azoknak a törekvéseknek, amelyek a megosztottság állapotába kívánják juttatni az ünneplő polgárokat.

Természetesen, nekem is van véleményem arról a váci jelenségről, amelyet az országos médiumok felerősítettek. Gondolataimat az ünnep után – tárgyilagos dialógus formájában – szívesen megosztom bárkivel.

Most ünnepeljünk együtt, emlékezve nemzeti hőseinkre!” – imigyen szólt a váciakhoz legfrissebb közleményében Harrach Péter.

Ám úgy tűnik,  a KDNP nagyágyúja csak holnapra, az ünnep idejére akarná megszüntetni a megosztottságot. És mit jelent az, hogy a véleményét majd csak az ünnep után, „tárgyilagos dialógus formájában” fogja megosztani bárkivel?

Nos, azt jelenti, hogy Harrach Péter jelen pillanatban még azt sem tudja eldönteni, hogy kitől féljen jobban. A váci polgároktól, vagy Orbántól, akire nem kíváncsiak váciak?

Figyelmébe ajánljuk