Orbán elmondta, mi a teendő, hogy gyarapodjék a magyar

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 5.

Villámnarancs

A migrációt és egy zöld érvelést kell először is legyőzni.

A 444.hu szemlézte a miniszterelnök beszédét, mely a III. Budapesti Demográfiai Csúcson hangzott el a Várkert Bazárban.

Orbán világképe szerint két nyugati polgárháború terhét nyögjük még mindig - a miniszterelnök ezzel a két világháborúra és az emiatt elszenvedett emberveszteségre célzott, ezt kell most szerinte az államnak helyrehoznia.

Ehhez először is Orbán Viktor szerint a migrációt kell legyőzni, de vajon mi a második legyőzendő ellenerő?

Ezzel sem maradt adós a miniszterelnök: "a másik egy zöld, újszerű érvelés. Engem is csak a napokban vágott mellbe. Hogy lehet úgy gondolkodni a gyerekekről és az életről, hogy azt szembeállítjuk a természettel és azt mondjuk, hogy a Föld akkor járna jobban, ha kevesebb gyermek születne." Ez Orbán Viktor szavajárása szerint maga az "esztelenség".

false

Jó, de mikor győzünk?

"Akkor győztünk, hogy ha egy olyan családtámogatási rendszert tudunk felépíteni, hogy a gyermeket vállalók garantáltan jobb életszínvonalon élnek, mintha ugyanezek az emberek nem vállaltak volna gyermeket" - jelentette ki Orbán Viktor a III. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban.

És hogy mi kell a 2,1-es népesedési rátához?

Alighanem önbizalom. Hiszen az "IMF-elűzését," a kerítésépítést  és a rezsicsökkentést is sokan megvalósíthatatlannak mondták, mégis megvalósultak - hívta fel a figyelmet a miniszterelnök.

Hogy jön ide a kereszténység?

"A kereszténységnek Európában vissza kell erősödnie" - tette még hozzá Orbán Viktor, szerinte ugyanis enélkül nem fog menni.

Figyelmébe ajánljuk