Néppárti politikustársa Ferenc pápát idézve ment neki Orbánnak

  • narancs.hu
  • 2019. március 21.

Villámnarancs

Élet a felfüggesztés közben és után: alaposan kioktatta Orbánt a litván néppárti politikus.

Alighanem nem volt fájóbb tegnap Orbán Viktor számára annál, hogy a Néppárt elsöprő többséggel úgy döntött, felfüggeszti a Fidesz tagságát, de nem eshetett jól a miniszterelnök úrnak az sem, amivel Gabrielius Landsbergis litván néppárti politikus szembesítette.

A hvg.hu szúrta ki, hogy Landsbergis, akit Orbán korábban "lehasznosidiótázott", egy-két valódi, Ferenc pápa által is kívánatosnak tartott keresztény értékkel szembesítette a magyar miniszterelnököt.

false

 

Fotó: MTI

"Miniszterelnök úr, ön arról beszélt korábban, hogy a Fidesz és az én litván pártom több ponton nem értenek egyet, nézetkülönbségünk pedig a keresztény értékek és a migráció között van. Elnök úr, valamit nem értek. Talán van valamilyen új keresztény érték, amiről nem hallottam és Ferenc pápa sem hirdetett ki" - idézi a litváni néppárti politikust a hvg.hu.

Landsbergis emlékeztette  Orbánt, hogy melyek azok azok a valódi keresztény értékek, amelyekre az Európai Néppárt és az Európai Unió épül. Ezek pedig szerinte a következők: keresztényi szeretet, egymás elfogadása, az igazság folyamatos keresése,

A képviselő kiemelte, hogy szerinte is fontos téma a migráció, de olvasta Ferenc pápát, aki azt mondja, segítséget kell nyújtanunk a rászorulóknak.

"Orbán csak választásokat akar nyerni, ezért ellenségekre van szüksége. És mivel mi nem harcolunk vele, azt hitte, könnyű dolga lesz. A magyar kormányfő baljós terve, hogy egy illiberális Európa megteremtése, de én ezt nem támogatom. Én azt ígértem a választóimnak, hogy Litvánia és Európa megerősítésén fogok dolgozni. Nem fogom tétlenül nézni ezt" - jelentette ki Gabrielius Landsbergis litván néppárti politikus.

Figyelmébe ajánljuk