Kövér Lászlót hallgathatják a lengyel rádióhallgatók

  • narancs.hu
  • 2019. március 15.

Villámnarancs

Tényleg, hogy mondják lengyelül, hogy brüsszelezni?

A lengyel közszolgálati rádió március 15. alkalmából Kövér Lászlóval készített interjút, ami ma adásba is került - írja az MTI.

false

Az Országgyűlés elnöke természetesen megemlékezett a lengyel-magyar együttműködésről ("szoros"), a két nemzet előtt álló 21. századi kihívásokról ("együtt kell válaszolnunk" rájuk) és a migrációs válságról ("az EU eltorzult működésének szerves következménye").

"Egyre agresszívebben próbálnak bennünket rávenni, hogy fogadjuk el azt a jövőképet, Európa-képet, amelyet Brüsszelben, valamint egynémely régi tagállam fővárosában találtak ki" - közölte a magyar házelnök, de nem hagyta ennyiben a dolgot.

Az európai fő politikai frontvonalak már nem a hagyományos jobb- és baloldal között vannak, hanem az egyik oldalon "a szuverenista nemzeti államok együttműködésében gondolkodó, az EU-t az erős tagállamokra alapozni akaró" erők állnak, a másik oldalon pedig "a globalista, a szuverenitást eltörölni akarók" vannak - mondta Kövér László.

Azok se búsuljanak, akik ma kihagyták a lengyel közszolgálatin folyó, Kövér-féle ízes brüsszelezést, mert holnap is elhangzik a beszélgetés a lengyel rádióban, ahol magyar napot tartanak - írja az MTI.

Tényleg, hogy mondják lengyelül, hogy brüsszelezni?

Figyelmébe ajánljuk