Felfüggesztik a Fideszt a Néppártban, és ebbe Orbán is beleegyezett

  • narancs.hu
  • 2019. március 20.

Belpol

Erről döntött az EPP mai közgyűlése.

Az Európai Néppárt ma ülésező közgyűlése 190-3 arányban támogatta a Fidesz tagságának felfüggesztését - írja a Twitteren Joseph Daul, az EPP elnöke.

Ez azt jelenti, hogy a Fidesz nem vehet részt a párt gyűlésein, nem szavazhat, és nem jelölhet embereket a párton belüli pozíciókra.

Úgy tudni, a felfüggesztés a "bölcsek tanácsa" vizsgálatának lezárultáig tart. Ez egy háromfős testület, amely azt ellenőrzi majd, a Fidesz eleget tesz-e az EPP kéréseinek és betartja-e a pártcsalád értékeit.

A végső szövegben állítólag az szerepel, hogy a Fidesz és a Néppárt elnöksége "közös megegyezéssel" javasolta a felfüggesztést. A Fidesz ezzel visszatáncolhat attól a fenyegetésétől, hogy amennyiben felfüggesztik, azonnal kilép a Néppártból.

Most úgy tűnik, hogy az újabb "vizsgálat" lezárultáig tagok maradnak, igaz, jogok nélkül.

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.