Orbán Viktor veje nem bánta meg, hogy a turizmusba fektetett

  • narancs.hu
  • 2020. július 6.

Villámnarancs

Sőt!

Interjút adott Tiborcz István a Portfoliónak, ami szenzáció is lehetne, azonban komolyságát mindjárt a cikk első mondata megkérdőjelezi. „Azzal kapcsolatban, hogy milyen családi és korábbi üzleti kapcsolatai vannak Tiborcz Istvánnak, sok újat már nem lehet megírni, ám arról, hogy az egyik legnagyobb vagyonnal rendelkező magánszemély és látványosan felfelé törekvő ingatlanpiaci befektető és fejlesztő,

hol és mibe fektetne be a jövőben,

arról már jóval ritkábban hallhatunk és olvashatunk” – írják, majd hozzáteszik: „Ez most azonban egy ilyen interjú lesz”.

Noha Tiborcz megszólalásában még így vannak érdekes állítások: amikor például azt mondja, hogy „rövid távon minden jó üzlet elégedettséggel tölthet el, de hosszabb távon csak az, ha azt érezhetem, hogy maradandó és meghatározó értéket teremtünk”, vagy amikor kifejti, hogy „piaci szereplőként értelmezzük magunkat”, illetve nem szeretne egy „olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer”.

De mi mégis inkább Orbán vejének őszinteségét emelnénk ki.

Amikor azt kérdezik tőle, hogy „megbánta-e, hogy a turizmusba fektetett”, kapásból vágja rá: „Egyáltalán nem bántam meg, sőt”. Azért megkérdezhették volna tőle, hogy otthon, a vacsoránál előkerül-e a magyar turizmus sanyarú helyzetének javítása.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?