Kásler tanácsadója másfél millióért hízeleg a főnökének
Screenshot_2020-07-07_at_12.13.28.png

Kásler tanácsadója másfél millióért hízeleg a főnökének

  • narancs.hu
  • 2020. július 7.

Villámnarancs

De legalább tudja, hogy mi az egészséges táplálkozás. Vagy nem.

Vasárnap a HírTV kényszeresen lazáskodó talkshowjában, a Bayer Show-ban Kásler Miklós tanácsadója, Kollár Lajos érsebész professzor volt a vendég, akinek a cége 1,5 millió forintot számláz a minisztériumnak – de nem orvosi tevékenységért. Nos, nem tudjuk, hogy Kollár mi mindent tesz az apanázsért – melyet konkrétan „koronavírus járvány ügyében szakmai tanácsadás” címen húz –, de az bizonyos, hogy a tévében úgy tűnt, hogy neki kéne fizetnie Káslernek, a miniszter ugyanis akkora ász járványügyben, hogy alig fér el a dicsőségtáblán.

„Az első harc, az első csata, azon túl vagyunk, és azt gondolom, hogy nagyon jól kezeltük ezt a kérdést”

– mondotta Kollár, de azt is hozzátette, hogy szerinte ez „egyértelműen” annak köszönhető, hogy „az EMMI minisztere, illetve az Államtitkárság időben észlelte, hogy itt tényleg nagy baj lehet és nagyon korán meghozta azokat az intézkedéseket, ami részben az egészségügyet érintette”.

A tanácsadó emellett az étkezési szokásainkról is szót ejtett, mi több megnyugtatott mindenki, hogy „az egészségtelen táplálkozás nem arról szól, hogy a magyar ember szalonnát eszik. Egyen szalonnát!” – jelentette ki – Inkább, mint mindenféle vackokat, meki-akármiket”. Pedig ha tudná, hogy nálunk kié a meki, lehet, hogy rögtön ott is egészséges kajákat adnának.

Kormányközeli vállalkozó kezébe kerül a magyarországi McDonald's

Vajon lesz Happy NER menü? Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald's Corporation - adja hírül az MTI. A megállapodás értelmében a McDonald's a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki Developmental Licensee (DL) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald's éttermeket - közölte a társaság.

Neked ajánljuk