Tiborcz Istvánnak hívják a 32. leggazdagabb magyart

  • narancs.hu
  • 2019. május 9.

Villámnarancs

Szép volt, István! 33 évével ő a legfiatalabb a milliárdos-listán. 35 milliárdja van.

Kijött a legfrissebb 100 leggazdagabb lista (szerkesztő: Szakonyi Péter), és ha nem is meglepő, de mindenképpen elgondolkodtató helyezéseket is hozott a legvagyonosabb magyarokat rangsoroló kiadvány.

Bár bizonyára vannak, akik Mészáros Lőrincet gondolnák biztos befutónak, a felcsúti üzleti géniusz csak második a listán, az első hely a majdhogynem örökös első helyezetté, Csányi Sándor OTP-vezéré. Mészáros őt követi a sorban, a Csányi 360 milliárdos vagyonához képest szinte aprópénznek számító 296 milliárdjával. Gattyán Györgynek, a Docler-csoport tulajdonososának 280 milliárd forint is elég volt, hogy megcsípje a harmadik helyet.

false

Tiborcz István egyelőre még távol van a 100 milliárdos versenyzőktől, de e távolság – ismerve a miniszterelnöki vej Elios-lámpákkal kikövezett felemelkedését – nem tűnik behozhatatlannak. István (33) olyan magabiztosan rúgta be a leggazdagabbak elit klubjának ajtaját, ahogy azt westernfilmekben szoktuk látni, ahogy a hős belép a saloon-ba. E cowboyos belépő a 100-as lista 32. helyére volt jó: ezt Orbán Viktor vejének 35 milliárdos vagyonnal sikerült elérnie.

Mint azt megírtuk, a Kúria épp a minap mondta ki Orbán Ráhel férjéről, akit immár méltán tekinthetünk a legifjabb leggazdagabb magyarnak, hogy nem közszereplő. Vagyis jobb. ha az újságírók vigyáznak, ha az utcán akarják például a céges ügyeiről kérdezni.

Tiborcz István közpénz-nyelő közvilágításai ügyleteivel (mellyel a miniszterelnök veje megalapozta vagyonát), vagyis az Elios-üggyel számos cikkben foglalkoztunk.

Mint köztudott, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) szabálytalanságokat tárt fel a Tiborczhoz köthető cégek közbeszerzéseinél. Az OLAF által vizsgált ügyekben felmerült a csalás, valamint a szervezett csalás gyanúja. de a rendőrség végül – bűncselekmény hiányában – megszüntette a nyomozást az Eios Innovatív Zrt-vel szemben.

(forrás: 24.hu)

Az elsötétített ország – Az Elios-ügy és az önkormányzatok felelőssége

Alig volt olyan ellenzéki önkormányzati képviselő, aki időben tudhatta, hogy a városa Tiborcz Istvánékkal akar közvilágítást fejleszteni. A képviselő-testületek többsége nem szavazhatott arról, hogy kivel szerződjön a település, ők csak az eredményhirdetés után szembesültek az Elios győzelmével. Vagy még akkor sem.

Figyelmébe ajánljuk