Tudja, mennyit költött az Orbán-kormány a sportra?

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 04., 10:50
kommentek
0
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Biztosan tudni akarja? Nagyon sok a nulla a végén.

Az mfor.hu most összeszámolta, mennyi ment el az Orbán-kormány alatt sportra. Óriási összeg jött ki, de nézzük csak tételekre bontva!

Csak stadionokra 350 milliárdot költöttek el, és mivel ez nem növelte a nézőszámot, így jelen állás szerint átlagosan egy szurkolóra 5 millió forint jut ezekkel a beruházásokkal. De hogy ne csak a focit emeljük ki, épültek uszodák, multifunkcionális sportcsarnokok, kézicsarnokok, tanuszodák és sportparkok is, mindez 454 milliárdból. Tehát csak a létesítmények majdnem 800 milliárdba kerültek. "Ebből a pénzből már egy olimpiát is meg lehetne rendezni" – állapította meg a lap.

A szakpolitikai kiadások (úgy mint a versenysport támogatása, vagy a dopping elleni küzdelem) 155 milliárdot vittek el. És akkor még csak most jönnek a TAO-támogatások! Ennek lényege, hogy  a vállalkozások a nyereségük után fizetendő társasági adót részben vagy egészben egy sportklubhoz irányítják. Vagyis közpénzről beszélünk. A lap számításai szerint "a rendszer indulása óta 2016-tal bezárólag a zárszámadási törvények alapján valamivel több mint 359 milliárd forint esett ki emiatt a költségvetésből, a tavalyi és az idei költségvetés alapján a kormány számításai szerint további 167 milliárd forintról mondanak le a sport érdekében." Vagyis hála a TAO-nak 2011 óta újabb 526 milliárd vándorolt a sportba.

Ha mindent összeadunk, akkor összesen 1475 milliárd forintra jön ki az az összeg, amit Orbánék a sporttal összefüggésben elköltöttek.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 04., 10:50
kommentek
0
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk