„A megbízó ismeretlen”: exkémekből álló izraeli cég emberei szálltak rá a civilekre

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 05., 09:50
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Moszadhoz kötődő biztonsági cég az Orbánék által kipécézett civileket vette célba.

Összehangolt, jól kitervelt, profi akció volt, amiért az ismeretlen megbízó sokat fizethetett, és amelyből leginkább az Orbán-kormány profitált: az Index cikkéből kiderül, hogy nem csak a Migration Aidnél és az Európai Szövetség a Szabadságjogokért jogvédő szervezetnél, de a Nyílt Társadalom Alapítványnál, a TASZ-nál, a Helsinki Bizottságnál és másoknál is próbálkozott egy exkémekből álló, privát izraeli biztonsági cég, melynek emberei – illegális eszközökkel operáló, titkosszolgálati szakemberek – kamucégek képviselőjeként fellépve (és a beszélgetéseket titokban rögzítve) lejáratásra alkalmas információkat igyekeztek kiprovokálni a célba vett civilekből, már ha sikerült elérniük a személyes találkozót. Olyan információkat, amelyek remekül illenek Orbánék sorosozós-migránsozós-civilellenes hadjáratába.

Az Index részletes cikkben veszi sorra a civilek elleni lejárató akció részleteit, s hogy azok eredményét hogyan használta fel első körben az izraeli Jerusalem Post, majd pedig Bayer Zsolt (aki a Magyar Időkben közölt „leleplező” cikkeket), és végül az egész hivatalos kormánykommunikáció Kovács Zoltán kormányszóvivővel az élen.

Love Me Tender

 

 

Az Index arról is ír, hogy a Migration Aid elleni akcióról a hazai titkosszolgálat is tudott, mert a szervezet vezetője értesítette az Alkotmányvédelmi Hivatalt a gyanús megkeresésről. Egyelőre nem tudni, ki adta a megbízást a Moszadhoz is kötődő magánhírszerző cégnek a civilek elleni lejárató akcióra.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 05., 09:50
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  tiszapolgári
  2018. április 05., csütörtök 17:10
  Ez elég sötét ügynek látszik.
  De.
  Mitől fogott gyanút Siewert András rögtön, az első megkereséskor? Amiatt, mert Smart InnoTech cégnevet nem dob ki a Google?
  De akkor miért ment el a találkozóra?
 2. 1
  rworse
  2018. április 05., csütörtök 15:13
  És az SZVR már szart ér? Vagy ők nagyon le voltak foglalva mérgezésügyileg.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk