Meghalt Andy Rourke, a The Smiths basszusgitárosa

  • narancs.hu
  • 2023. május 19.

Zene

A brit zenész régóta hasnyálmirigyrákkal küzdött.

A brit zenész halálhírét barátja és zenésztársa, Johnny Marr gitáros jelentette be a Twitteren, írja a 444. Marr kedves emberként és lényűgözően tehetséges zenészként jellemezte Rourke-ot.

Rourke hétéves korában kezdett el gitározni. Tizenegy évesen ismerkedett meg Marr-ral, akivel legjobb barátok lettek, tizenöt éves korukban már egy házban is éltek. Marr 1982-ben alapította meg a The Smiths-t, mely két basszusgitárost is kipróbált, mielőtt Rourke csatlakozott a bandához.

A manchesteri The Smiths az 1980-as évek brit rockzenéjének meghatározó szereplőjévé vált. Rourke mind a négy stúdióalbum elkészítésében részt vett, az 1987-es feloszlásig végig tagja volt a bandának. Egyedül 1986-ban zárták ki két hétre a heroinfüggősége miatt.

Rourke karrierjének későbbi szakaszában rádiósként dolgozott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk